Skip to main content
V Posavju 28.6° C Sreda, 10. avgust 2022
01.08.2022
12:19
Policija, avtomobil
Foto: arhiv ePosavje
Vikend na posavskih cestah sta zaznamovali tudi dve prometni nesreči, 21-letnik je brežiškim policistom odklonil strokovni pregled - zasegli so mu avtomobil in manjšo količino prepovedane droge.

S posavskih cest

68-letnik odvzel prednost 50-letniku

Brežiški policisti so bili v petek, 29. julija, nekaj pred 21. uro obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov v Brežicah. Policisti so po opravljenem ogledu ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 68-letni voznik, ki je odvzel prednost 50-letnemu vozniku. V nesreči sta se lažje poškodovala 50-letni voznik in potnica v njegovem vozilu, povzročitelju nesreče so policisti zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Nesreča v Župelevcu

V nedeljo okoli 13. ure so bili na številki 113 obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov na cesti med Bukoškem in Župelevcem. Kot so ugotovili, je 48-letni voznik peljal iz smeri Župelevca in zaradi nepravilnega prehitevanja trčil v avtomobil 27-letnega voznika, ki je vozil pred njim. Policisti so lažje poškodovanega povzročitelja, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,24 miligramov alkohola, so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti mu bodo zaradi kršitev izdali plačilni nalog.

21-letnik brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Nekaj pred 18. uro so brežiški policisti med kontrolo prometa v Čatežu ob Savi zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da gre za 21-letnega kršitelja, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so mu zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog odredili preizkus, a je opravljanje preizkusa odklonil. Policisti so mu zasegli avtomobil in manjšo količini prepovedane droge, o kršitvah so z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

brežice
krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja