Skip to main content
V Posavju 25.3° C Četrtek, 18. avgust 2022
03.08.2020
14:52
Policija, avtomobil, 113
Foto: arhiv ePosavje
Brežiški policisti so v noči na nedeljo obravnavali prometno nesrečo v Spodnji Pohanci, v nedeljo pa še v Novi vasi pri Mokricah. Obe imata skupnega, da sta jo povzročila dva pošteno pijana voznika.

Policisti o nesreči v Spodnji Pohanci

Traktorja na cesti ni pravilno ustavil

V noči na nedeljo se je zgodila prometna nesreča v Spodnji Pohanci. Policisti Policijske postaje Brežice so opravili ogled in ugotovili, da je 51-letni voznik na cesti ustavil kmetijski traktor s traktorskim priključkom balirko in izstopil iz vozila. "Ker traktorja ni ustrezno zavaroval, se je ta pričel premikati vzvratno, zapeljal je izven vozišča, vanj pa je trčil voznik osebnega avtomobila," pravijo v sporočilu.

Alkotest je pokazal res preveč

Policisti so ugotovili, da je 51-letni voznik traktorja vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,91 miligramov alkohola. Policisti so mu zaradi opravljanja gospodarske vožnje v nočnem času in drugih kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog in vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

V Novi vasi pri Mokricah 75-letnik podrl cestno razsvetljavo

In se je odpeljal ...

Brežiški policisti so bili v nedeljo nekaj po 12. uri obveščeni o prometni nesreči v Novi vasi pri Mokricah. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilnega premika vozila trčil v cestno razsvetljavo, jo podrl in nadaljeval z vožnjo.

Alkotest? Ha!

Policisti so 75-letnega voznika izsledili in med postopkom ugotovili, da ima v litru izdihanega zraka 1,19 miligramov alkohola. Možakarju so odvzeli vozniško dovoljenje, izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

(eP)

brežice
policija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja