Skip to main content
V Posavju 22.6° C Ponedeljek, 23. maj 2022
23.07.2021
10:13
Policija, avtomobil
Foto: arhiv ePosavje
Na Operativno komunikacijskem centru Policijske uprave Novo mesto so bili v ponedeljek, 12. julija, obveščeni o ropu na Titovi cesti v Senovem.

Policisti prijeli senovškega roparja

KRŠKO Na Senovem je zamaskiran in oborožen neznanec pristopil do oškodovanca, ki je bil na poti domov in od njega zahteval denar in grožnje podkrepil s pištolo.

Hišna preiskava pri 20-letniku z območja Senovega

Kot pravijo policisti, se je oškodovanec zbal za svoje življenje, roparju izročil gotovino, ta pa je po dejanju peš pobegnil. Policisti Policijske postaje Krško in kriminalisti Policijske uprave Novo mesto so takoj pričeli s preiskavo in aktivnostmi za izsleditev roparja in na podlagi zbranih obvestil ter ugotovitev pridobili odredbo sodišča. Policisti so na podlagi odredbe opravili hišno preiskavo na naslovu bivanja 20-letnega osumljenca z območja Senovega.

Preiskovalni sodnik zanj odredil pripor

Policisti so med hišno preiskavo našli in zasegli imitacijo pištole, s katero je 20-letnik izvedel rop. Mladeniču so odvzeli prostost in ga s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja ropa v sredo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je po zaslišanju zanj odredil pripor.

K uspešni preiskavi pripomogli tudi občani

"K uspešni preiskavi so pomembno pripomogle tudi informacije občanov, za katere smo zaprosili preko medijev. Vsem se zahvaljujemo za odzivnost in pomoč pri preiskavi," se ob tem zahvaljujejo policisti.

(eP)

krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja