Skip to main content
V Posavju 26.8° C Nedelja, 3. julij 2022
29.05.2019
07:44
Foto: arhiv ePosavje
Brežiški policisti so na območju Rigonc in Dobena izsledili in prijeli 29 tujcev, policisti v Dobovi na podvozju vagona odkrili državljana Irana. Že v petek v bolgarskem tovornjaku trije Afganistanci.

29 tujcev v Rigoncah in Dobenem

"Postopki s tujci še niso zaključeni"

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Rigonce in Dobeno izsledili in prijeli 19 državljanov Bangladeša, štiri državljane Maroka, dva državljana Iraka, dva državljana Sirije, državljana Pakistana in državljana Afganistana. "Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni," pravijo policisti.

Iranec na podvozju vagona

Policisti Postaje mejne policije Dobova so pri pregledu tovornega vlaka na vstopu v Slovenijo na podvozju vagona našli državljana Irana, ki se je skušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so predali hrvaškim varnostnim organom.

V bolgarskem tovornjaku trije Afganistanci

V petek dopoldne je na mejni prehod Obrežje na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila. V tovornem delu so našli tri državljane Afganistana, ki so se skriti med tovorom skušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

(eP)

brežice
državna meja

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja