Skip to main content
V Posavju 22.6° C Ponedeljek, 23. maj 2022
03.02.2021
09:40
Policija, državna meja
Foto: arhiv ePosavje
Policisti so v ponedeljkovem večeru v sevniški občini obravnavali prometno nesrečo s pobegom, mladeniča so nekaj kasneje izsledili na območju Krškega.

Trčil v drugo vozil in peš pobegnil s kraja nesreče

Našli so ga na območju Krškega

V ponedeljek nekaj po 20. uri so bili sevniški policisti obveščeni o prometni nesreči v Podvrhu pri Zabukovju, kjer naj bi voznik osebnega avtomobila trčil v drugo vozilo in peš pobegnil s kraja nesreče. Policisti so takoj izvajati aktivnosti za izsleditev in pobeglega voznika našli na območju Krškega.

Alkotest je potrdil vzrok nesreče

Policisti so med postopkom ugotovili, da je 21-letni povzročitelj vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,79 miligramov alkohola. Policisti so mu odredili tudi strokovni pregled in o okoliščinah seznanili okrožnega državnega tožilca in preiskovalno sodnico.

In zakaj je do nesreče prišlo?

Zaradi vožnje po levi strani vozišča

Z ogledom kraja prometne nesreče so policisti ugotovili, da je povzročitelj v ovinku zaradi vožnje po levi strani vozišča trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pripeljal 28-letni voznik. Policisti zdaj nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

V srbskem tovornjaku na Obrežju dva Afganistanca

Policisti Postaje mejne policije Obrežje so med opravljanjem mejne kontrole v tovornem vozilu srbskih registrskih oznak odkrili dva tujca, ki sta se skrita med tovorom poskušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. "Državljana Afganistana so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom," pravijo policisti.

(eP)

sevnica
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja