Skip to main content
V Posavju 18.3° C Sobota, 13. avgust 2022
07.10.2021
10:51
Požar hiše v Brestanici, 6. oktober 2021
Foto: ePosavje.com
V sredinem večeru je zagorelo v eni izmed stanovanjskih hiš v Brestanici, v Kantalonu. Gasilci so požar pogasili, na požarišču je ostala požarna straža, škoda po oceni pa bo visoka.

Požar ostrešja hiše v Kantalonu v Brestanici

KRŠKO Nekaj minut po 21. uri, na servisu sos112 pravijo ob 21. uri in 10 minut, je zagorelo na strehi ene izmed hiš v Brestanici, pri domačini poznanem kot Kantalonu, med brestaniškim potokom in pokopališčem. Iz garaž na Tovarniški ulici v Krškem so izvozili krški poklicni gasilci, na pomoč pa so jim priskočili še gasilci iz domačega prostovoljnega gasilskega društva

(07:27) Kaj o požaru pravijo gasilci?

V sredo ob 21.10 je v ulici Kantalon v Brestanici zagorelo ostrešje stanovanjskega objekta. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško in Prostovoljnega gasilskega društva Brestanica so zavarovali kraj dogodka, pogasili požar, razkrili streho, zaprli glavni ventil vodovoda, s termovizijsko kamero pregledali določena požarišča ter preprečili širitev požara na sosednje objekte.

Gasilci so ostali na straži

Na gasilski straži so ostali gasilci PGD Brestanica, dežurni električar Elektra Celje je izklopil elektriko v objektu, o dogodku pa so bile obveščene pristojne službe.

Na intervenciji tudi z avtolestvijo

Kolikor smo lahko videli na požarišču, je ogenj kljub hitrem posredovanju gasilcev uničil večje ostrešje stanovanjske hiše. Gasilcem bi sicer deževje lahko olajšalo gašenje, a morajo biti zaradi spolzkih tramov pri godpravljanju posledic požara še posebej previdni. Krški poklicni gasilci so na požarišču večimi gasilskimi vozili, tudi gasilsko avtolestvijo. Že dobre pol ure po odprti intervenciji so z gasilsko cisterno prišli po požarno vodo v domačo garažo in se vodo pripeljali nazaj na intervencijo. 

Več v četrtek zjutraj

Kaj neki je lahko šlo narobe, da je prišlo do požara, bo znanega po končani intervenciji in ogledu. Več informacij o požaru bo znanih v četrtkovem jutru.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

Sreda v Posavju

Dopoldne v Posavju je sicer minilo dokaj mirno. Nekaj pred poldnevom, ob 11.49 je bilo, so sicer so na Glavnem trgu v Sevnici gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica s tehničnim posegom odprli vrata osebnega vozila. Z Regijskega centra za obveščanje Brežice so v preteklih 12-ih urah posredovali sedem pozivov za nujno medicinsko pomoč.

Zapora ceste Leskovec - Golek - Veliki Trn

Kostak d.d. Krško pa obvešča o popolni zapori ceste 191171-Leskovec-Golek-Veliki Trn, zaradi del na cestišču bo cesta zaprta od 6. do 31. oktobra.

(bš)

krško
pge krško
gasilci

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja