Skip to main content
V Posavju 26.3° C Četrtek, 18. avgust 2022
17.03.2021
12:03
Policija, avtomobil, 113
Foto: arhiv ePosavje
V Leskovcu pri Krškem je 41-letnica trčila v mladoletno mopedistko in njeno sopotnico. Pri Dečnem selu so policisti lovili 20-letnika, morali so uporabiti tudi prisilna sredstva.

O nesreči v Leskovcu pri Krškem

41-letnica trčila v mladoletno voznico mopeda

KRŠKO Nekaj po 15. uri so bili policisti Policijske postaje Krško obveščeni o prometni nesreči z udeležbo voznice osebnega avtomobila in voznice mopeda v Krškem. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročila 41-letna voznica osebnega avtomobil, ki je zaradi nepravilnega vključevanja v promet trčila v mladoletno voznico mopeda.

Povzročiteljici so napisali plačilni nalog

V nesreči sta se lažje poškodovali mladoletna voznica mopeda in prav tako mladoletna potnica na mopedu, povzročiteljici nesreče so policisti zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Pri Dečnem selu lovili 20-letnika

Policisti so morali uporabiti tudi prisilna sredstva

Policisti Policijske postaje Brežice so okoli 10. ure na območju Dečnega sela ustavljali voznika osebnega avtomobila Renault laguna, ki znakov policistov ni upošteval in je s pospešeno hitrostjo nadaljeval z vožnjo. V naselju Blatno so ga ustavili, zaradi aktivnega upiranja zoper njega uporabili prisilna sredstva in ga obvladali.

Odklonil preizkus na prisotnost drog, odklonil je tudi strokovni pregled

Policisti so mu zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog odredili preizkus, ki ga je odklonil, prav tako je odklonil strokovni pregled. Policisti so 20-letnemu kršitelju, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, odvzeli prostost in ga pridržali ter mu zasegli avtomobil in manjšo količino prepovedanih drog.

Zasegli so mu avtomobil in manjšo količino prepovedanih drog

Policisti bodo o kršitvah cestno prometnih predpisov z obdolžilnim predlogom obvestili sodišče in zaradi posesti prepovedane droge uvedli prekrškovni postopek.

(eP)

krško
brežice

Pridružite se nam