Skip to main content
V Posavju 3.5° C Sobota, 26. november 2022
27.11.2020
08:26
Foto: arhiv ePosavje
Živahen novembrski četrtek v Posavju. Popoldne se je v kostanjeviški občini zgodila prometna nesreča, sevniški gasilci so razkužili prostore Centra za socialno delo in Občine Sevnica, pomoč v Radečah.

V Kočariji s ceste v telefonski drog, nato pa z reševalci v bolnišnico

Posredovali so tudi krški poklicni gasilci

Ob 16.56 se je v Kočariji v kostanjeviški občini voznik z osebnim vozilom zaletel v telefonski drog. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulator, reševalci nujne medicinske pomoči Krško so poškodovano osebo oskrbeli in prepeljali v Splošno bolnišnico Brežice.

Kaj o nesreči pri Kočariji pravijo policisti?

20-letnik preblizu desnemu robu cestišča

Policisti Policijske postaje Krško so bili okoli 16.30 obveščeni o prometni nesreči pri Kočariji. Policisti so opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 20-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drog telefonske napeljave.

Povzročitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, se v nesreči ni poškodoval. Policisti mu bodo zaradi kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog in o vožnji brez veljavnega vozniškega dovoljenja seznanili sodišče.

Pomoč gasilcev reševalcem pri oboleli osebi

Ob 17.45 so v Kolenovem Grabnu v Radečah gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Svibno nudili pomoč reševalcem nujne medicinske pomoči Laško pri prenosu obolele osebe.

Sevniški gasilci so posredovali dvakrat

Sevniški gasilci so v četrtkovem popoldnevu posredovali dvakrat. Prvič so ob 14.57 so razkužili notranje prostore občinske stavbe Sevnica, nato pa ob 15.51 še notranje prostore Centra za socialno delo Sevnica.

Obvestila in ostale aktivnosti

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 12-ih urah posredovali štiri pozive za nujno medicinsko pomoč.

(eP)

pge krško
krško
kostanjevica na krki
nmp sevnica
radeče
sevnica
pgd sevnica

Pridružite se nam