Skip to main content
V Posavju 28.9° C Torek, 16. avgust 2022
14.10.2020
08:47
Policija, avtomobil, 113
Foto: arhiv ePosavje
Brežiški policisti so v Trnju v italijanskem avtomobilu ob šoferju Maročanu odkrili še dva njegova sodržavljana, v bližini pa so policisti izsledili še dvojico. Krški policisti prijeli Afganistanca.

V Trnju v italijanskem avtomobilu ob šoferju Maročanu še dva sodržavljana

Še dva njihova kolega so policisti našli v bližini

BREŽICE Policisti Policijske postaje Brežice so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v Trnju ustavili osebni avtomobil italijanskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan Maroka z urejenim statusom v Italiji v avtomobilu prevaža dva državljana Maroka, ki sta nezakonito prestopila državno mejo.

Sprovajalcu so odvzeli prostost, postopki s tujci pa še niso končani

Policisti so v bližini izsledili in prijeli še dva državljana Maroka, sprovajalcu so odvzeli prostost in ga bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. "Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo še potekajo," dodajajo policisti.

Tujci na podvozju vlakov in tovornjakov

Afganistanec v bolgarskem tovornjaku

Prijeli so ga krški policisti

Policisti Policijske postaje Krško pa so prijeli državljana Afganistana, ki se je skrit med tovorom v tovornem vozilu bolgarskih registrskih oznak poskušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Policisti so tujca po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

(eP)

krško
brežice
državna meja

Pridružite se nam

Novice iz Posavja