Skip to main content
V Posavju 23.3° C Ponedeljek, 23. maj 2022
09.09.2019
20:05
Foto: arhiv ePosavje
Policisti so med vikendom na Obrežju, pri Jesenicah na Dolenjskem in na Čatežu ob Savi prijeli šest sprovajalcev iz štirih različnih držav, ki so želeli v notranjost države prepeljati 21 tujcev.

Obrežje

Prijeli dva državljana Kosova in njuna sprovajalca

V soboto zvečer so v bližini Obrežja prijeli dva državljana Kosova, ki sta v državo prišla mimo mejnega prehoda. V bližini pa kmalu zatem še državljana Srbije in Hrvaške, ki sta osumljena, da sta omenjena dva čakala, da ju odpeljeta naprej.

Jesenice na Dolenjskem

Italijana vsak v svojem avtu peljala pol ducata tujcev

V nedeljo dopoldne so brežiški policisti, ki varujejo zeleno mejo, v bližini naselje Jesenice na Dolenjskem prijeli dva državljana Italije in enajst tujih državljanov, domnevno iz Iraka. Državljana Italije sta imela vsak v svojem avtu po pet oziroma šest tujcev, ki sta jih peljala v notranjost mimo mejnega prehoda.

Čatež ob Savi

Slovenca prevažala Pakistance

V nedeljo popoldne na Čatežu ob Savi ustavili dve osebni vozili ljubljanskih tablic, ki sta jih vozila slovenska državljana. V vsakem od njiju so bili po štirje tujci, domnevno državljani Pakistana. V postopku se je izkazalo, da so v Slovenijo prišli izven mejnega prehoda.

V delo so se vključili kriminalisti in sprovajalce pridržali

"Zaradi suma storitve kaznivega dejanja pomoči pri nezakonitem prehajanju državne meje so se tako v delo v vseh treh primerih vključili kriminalisti in vse sprovajalce pridržali," dodajajo policisti.

(eP)

brežice
državna meja

Pridružite se nam

Novice iz Posavja