Skip to main content
V Posavju 30.8° C Nedelja, 26. junij 2022
24.05.2022
10:11
Policija, avtomobil
Foto: arhiv ePosavje
Pri Šentjanžu je v ponedeljek voznik s ceste zapeljal v hidrant in zabojnike v smeti, nato pa se je odpeljal z drugim vozilom.

S ceste v hidrante in zabojnike v smeti

V Šentjanžu v hidrant

V ponedeljek okoli 18.30 so bili sevniški policisti obveščeni, da je na območju Šentjanža, pri odcepu za Koludrje, voznik osebnega avtomobila trčil v hidrant in odpeljal s kraja nesreče. Policisti so se takoj odzvali in ugotovili, da je voznik po nesreči zapeljal do bližnjega naselja, kjer je avtomobil parkiral na dvorišču stanovanjske hiše in vožnjo nadaljeval z drugim vozilom.

Ustavili so ga v Birni vasi

V Birni vasi so 46-letnega kršitelja izsledili, ustavili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. Ta je v litru izdihanega zraka pokazal 1,36 miligramov alkohola (3,04 g/kg). Med preiskavo so ugotovili, da je kršitelj zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v zabojnike in v bližnji hidrant.

Ko otroci umolknejo

2000 evrov kazni in 18 kazenskih točk

Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Zakon o pravilih cestnega prometa določa, da se za omenjene kršitve voznika kaznuje z globo 2000 evrov in se mu izreče 18 kazenskih točk.

sevnica

Pridružite se nam