Skip to main content
V Posavju 15° C Nedelja, 14. avgust 2022
04.02.2022
13:00
55-letni Albanec strašil po slovenskih avtocestah s tovornjakom, na katerem je tovor zavaroval z natrganimi "gurtnami". Gume so bile tako obrabljene, da so se videle notranje žice.

55-letni Albanec strašil po slovenskih avtocestah

BREŽICE Policisti Postaje prometne policije Novo mesto so v sred pri nadzoru prometa na avtocesti na Čatežu ob Savi kontrolirali voznika skupine vozil, sestavljeno in vlečnega tovornega vozila in polpriklopnika, na katerem je voznik prevažal rabljene avtomobile.

Gume obrabljene tako, da so se videle notranje žice

Policisti so v postopku ugotovili, da je voznik nepravilno naložil tovor, tako da je presegel največjo dovoljeno dolžino, ki je znašala 23,40 metra. Tovor je zadaj gledal čez rob skrajne točke 2,3 metra, ta tudi ni bil ustrezno označen in hkrati tudi neustrezno pritrjen. Ob pregledu skupine vozil so policisti odkrili, da so bile gume obrabljene gume tako, da so se že videle notranje žice.

Med preverjanjem tahografa so še ugotovili, da je voznik večkrat kršil pravila trajanje vožnje in obveznih odmorov oziroma počitkov.

Fotogalerija (Foto: Policijska uprava Novo mesto):

Voznik ob 2.530 evrov, pravna oseba pa ob dobrih 9 tisočakov

Prometni policisti so 55-letnemu vozniku, državljanu Albanije, na kraju izdali plačilni nalog v višini 2.530 evrov, za ugotovljene kršitve so plačilni nalog v višini 9.170 evrov napisali tudi tuji pravni osebi.

(eP)

brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja