Skip to main content
V Posavju 20.2° C Četrtek, 7. julij 2022
21.10.2019
18:50
Foto: ePosavje.com
Kaj takega?! Gasilce so v nedeljskem jutru na pomoč klicali z Broda pri Podbočju, kjer so neznanci z vnetljivo snovjo polili lesen most čez Krko in prižgali ogenj. Fotogalerija v nadaljevanju novice.

Most polil z vnetljivo tekočino in prižgal ogenj

PODBOČJE Kot pravijo na Regijskem centru za obveščanje Brežice, je namreč ob 6.44 v naselju Brod v Podbočju neznanec z vnetljivo tekočino polil lesen most čez reko Krko in prižgal ogenj. Kakor je že znano, je most sicer zaprt za ves promet.

Odstranili tudi del desk, da so lahko pogasili tramove

Gasilci Poklicne gasilske enote Krško, Prostovoljnega gasilskega društva Podbočje in Prostovoljnega gasilskega društva Malo Mraševo so pogasili ožji trak gorečega vozišča v dolžini okoli 50 metrov, z mostu pa so odstranili tudi del desk, da so lahko pogasili goreče nosilne tramove.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

Most so še pregledali s termovizijsko kamero

Gasilci so most pregledali tudi s termovizijsko kamero, o dogodku pa so bile obveščene pristojne službe.

Kaj o dogodku pravijo policisti?

(10:27) Polil most in ga zažgal

Policisti Policijske postaje Krško so bili v nedeljo nekaj pred 7. uro obveščeni, da gori most v Brodu v Podbočju, požar so gasilci omejili in pogasili.

Škode za okoli 5000 evrov

Po prvih ugotovitvah policistov je neznanec z vnetljivo tekočino polil most in ga zažgal, ogenj pa se je razširil po leseni konstrukciji. Po nestrokovni oceni je škode za okoli 5000 evrov.

Policisti nadaljujejo s preiskavo požiga

Policisti so opravili ogled kraja požara, zavarovali sledi, pomembne za nadaljnjo preiskavo in nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin kaznivega dejanja požiga.

(bš)

krško
pge krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja