Skip to main content
V Posavju 21.8° C Sreda, 18. maj 2022
18.01.2022
13:23
Policija, avtomobil
Foto: arhiv ePosavje
Petkova prometna nesreča na krški obvoznici zaradi prehitevanja v škarje, nesreča na avtocesti pa tudi zaradi preveč alkohola. Sevničan dvakrat po boštanjskem krožišču, pa ostal brez vozniške.

Nesreča na obvoznici v Krškem

KRŠKO V petek smo poročali, da se je na krški obvoznici zgodila prometna nesreča, cesta je bila nekaj časa zaprta, promet pa preusmerjen čez staro Krško. Policisti pravijo, da se je nesreča zgodila zaradi neprevidnega prehitevanja 32-letne voznice iz Makedonije, v kateri so se voznica in trije njeni sopotniki lažje poškodovali, lažje pa se je poškodoval tudi voznik drugega osebnega avtomobila.

32-letnica je prehitevala v škarje

Po prvih ugotovitvah ogleda je voznica prehitevala tovorno vozilo, a se ni prepričala, če to lahko stori varno, tako je zaradi prehitevanja v »škarje« povzročila prometno nesrečo. Policisti pravijo, da pri nobenem od udeležencev alkotest ni pokazal posebnosti.

38-letnik na avtocesti v vozilo pred seboj

Okoli šeste ure se je na avtocesti Obrežje – Ljubljana, na relaciji od Drnovega proti Zalokam, zgodila prometna nesreča z eno lažje telesno poškodovano osebo. Prometni policisti so ugotovili, da je 38-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti trčil v pred seboj vozeči avtomobil, voznika tega avtomobila so z reševalnim vozilom odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili lažje poškodbe.

Povzročitelj nesreče napihal preveč

Policisti so pri 38-letnemu povzročitelju izmerili stopnjo alkohola v izdihanem zraku – rezultat je pokazal 0,48 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Policija 113, avtomobil

Drnovo, Sevnica

Tovornjakarju s prikolico leteli kosi ledu

V petek dopoldne so krški policisti na Drnovem ustavili 65-letnega voznika tovornega vozila v prikolico, saj so drugi vozniki prijavili na številko 113, da iz vozila pada led in ogroža druge udeležence v prometu. Policisti so vozniku, ker pred vožnjo ni primerno očistil vozila, napisali plačilni nalog.

47-letnik komaj zvozil sevniški rondo

V petek zvečer so se sevniški policisti odzvali na klice o nezanesljivi vožnji voznika, ki je peljal po glavni cesti od Celja proti Krškemu. V Boštanju je komaj zvozil krožišče, policisti pravijo, da je možakar naredil dva kroga – nato pa nadaljeval z vožnjo proti Sevnici. Na Planinski cesti so vozilo ustavili, 47-letnemu vozniku so odredili alkotest, ki je pokazal 0,98 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

60-letnik ostal brez traktorja

Krški policisti so v petek popoldne v Brestanici zasegli kmetijski traktor, ki ga je 60-letni voznik brez vozniškega dovoljenja. Policisti so mu odredili tudi preizkus alkoholiziranosti, ta je v izdihanem zraku pokazal 0,41 mg/l alkohola.

(eP)

sevnica
krško
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi