Skip to main content
V Posavju 18.6° C Nedelja, 2. oktober 2022
15.07.2019
12:16
Foto: Policijska uprava Novo mesto
Policisti na Policijski upravi Novo mesto so imeli v minulih dneh veliko opravka s sprovajalci, ki so čez mejo vozili tujce. V Brežicah in Kostanjevici dva primera, v Beli krajini še trije primeri.

Avstrijec (24) prevažal 7 državljanov Sirije

V Passatu prevažal 7 tujcev

POSAVJE Krški policisti so tako v Kostanjevici na Krki v soboto, nekaj po 19. uri je bilo, ustavili voznika osebnega avtomobila Volkswagen passat avstrijskih registrskih oznak. 24-letni državljan Avstrije je v vozilu prevažal sedem državljanov Sirije, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Sirijce vrnili na Hrvaško, Avstrijca pa bodo pripeljali pred sodnika

"Osumljenca kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, državljane Sirije pa predali hrvaškim varnostnim organom," dodajajo policisti.

V italijanskem avtomobilu dva državljana Kosova

V noči na ponedeljek je bilo

Brežiški policisti so v noči na poonedeljek izsledili in ustavili osebni avtomobil Renault megane italijanskih registrskih oznak. Voznik iz Italije je v vozilu prevažal dva državljana Kosova, ki sta nezakonito prestopila državno mejo.

Še trije primeri s sprovajalci in tujci

V petek so policisti pri kraju Miklarji zalotili 12 tujcev, ki so vstopali v kombi srbskih registrskih oznak in pri tem prijeli 24-letnega državljana Srbije. V Kanižarici je 29-letnik prevažal 13 Pakistancev, v bližini so policisti zalotili še dva Pakistanca z italijanskimi dokumenti. V noči na ponedeljek pa pri 36-letnemu državljanu Hrvaške v Svržakih našli štiri državljane Bangladeša.

(eP)

policija
državna meja
kostanjevica na krki
brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja