Skip to main content
V Posavju 3.3° C Sobota, 26. november 2022
14.05.2019
12:05
Foto: arhiv ePosavje
Policisti v brežiški občini so imeli v ponedeljek opravka z nezakonitimi prehodi državne meje. Na Obrežju pešačila Afganistanec in Pakistanec, pri Jesenicah trije Afanistanci, na vlaku Sirijca.

Tujca po avtocesti, na vlaku Sirijca, v tovornjakih 11 tujcev

Pri Obrežju pešačila dva moška

Policisti Policijske postaje Brežice so bili v popoldanskih urah obveščeni, da naj bi pri Obrežju po avtocesti pešačila dva moška.

Čez mejo pri Slovenski vasi

Moška so izsledili in med postopkom ugotovili, da gre za državljana Afganistana in državljana Pakistana, ki sta pred tem nezakonito prestopila državno mejo v okolici Slovenske vasi.

Na Jesenicah na Dolenjskem prijeli tri Afganistance

Brežiški policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje nekaj po 22. uri v Jesenicah na Dolenjskem izsledili in prijeli tri državljane Afganistana, ki so nezakonito prestopili državno mejo, policijski postopki s tujci še niso zaključeni.

Na vlaku med avtomobilu tudi dva Sirijca

Policisti Postaje mejne policije Dobova so v popoldanskih urah opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vlaka, ki je na vstop v Slovenijo pripeljal osebne avtomobila.

Med vagoni z avtomobili

Med pregledom vagonov so pod naloženimi avtomobili našli skrita dva državljana Sirije, ki sta se skušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so po zaključenem postopku prevzeli hrvaški varnostni organi.

V dveh makedonskih tovornjakih 11 tujcev

V noči na 14. maja sta na mejni prehod Obrežje na vstop v Slovenijo pripeljala voznika tovornih vozil makedonskih registrskih oznak, ki sta v vozilih prevažala akumulatorje, tovor pa je bil namenjen v Slovenijo.

Skriti med tovornimi deli

Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornih delov, kjer so našli deset državljanov Afganistana in državljana Pakistana, ki so se skriti med tovorom skušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

(PU Novo mesto, eP)

brežice
dobova
državna meja

Pridružite se nam