Skip to main content
V Posavju 28.8° C Torek, 16. avgust 2022
24.08.2019
14:09
Foto: arhiv ePosavje
Policisti so imeli v četrtek in petek kar precej dela pri nadzoru državne meje. Na območju Posavja so tujce prijeli v Sevnici, Krškem in na Obrežju.

Petkovi v Posavju

Sevnica

Albanec s prepovedjo vstopa v Schengen

V petek zjutraj so na železniški postaji v Sevnici pet tujcev prijeli sevniški policisti. V postopku se je izkazalo, da gre za štiri državljane Alžirije in državljana Albanije. Za slednjega so ugotovili, da ima v svojem potnem listu vpisano zavrnitev vstopa v schengensko območje, vseh pet so pridržali.

Krško

V Krškem so nekaj po poldnevu izsledili dva državljana Maroka, ki sta ilegalno prestopila državno mejo.

Obrežje

Policisti postaje mejne policije Obrežje so v bližini bencinskega servisa na Obrežju prijeli državljana Albanije, za katerega se je izkazalo, da je državno mejo prestopil ilegalno. Kot so dodali policisti, postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Večino oseb so prijeli na podlagi prijav občanov

Večino oseb, ki so ilegalno prestopile državno mejo, so policisti prijeli na podlagi prijav občanov. Z dobrimi opisi oseb sumljivih oseb, lokacijami in smerjo gibanja, so bili ti klici – brez tega, da bi se občani po nepotrebnem izpostavljali - v veliko pomoč policistom, da so lahko učinkovito opravili svojo nalogo. "Vsem prijaviteljem se za njihove klice in obvestila, ne glede na dan ali uro, zahvaljujemo," dodajajo policisti.

(eP)

krško
sevnica
državna meja

Pridružite se nam

Novice iz Posavja