Skip to main content
V Posavju 28.9° C Torek, 16. avgust 2022
01.02.2022
12:48
Zasežen Porsche
Foto: PU Novo mesto
Policisti na Obrežju in v Brežicah so imeli v petek s 30-letnim hrvaškim državljanom kar veliko dela. Na mejni prehod brez papirjev in v ukradenem avtomobilu, nato razbijal še na policijski postaji.

Brez osebnih dokumentov v ukradenem Porscheju

BREŽICE Policisti na mejnem prehodu za mednarodni promet Obrežje so v petek dopoldne na izstopu iz države kontrolirali 30-letnega državljana Hrvaške, ki se je tja pripeljal z osebnim avtomobilom znamke Porsche Panamera. Na začudenje policistov 30-letnik pri sebi ni imel nobenih osebnih dokumentov, podobno tudi ne dokumentov vozila s švicarskimi tablicami. S pomočjo hrvaških policistov so ugotovili njegovo identiteto in razloge, zakaj je temu bilo tako.

Prepoved vstopa v schengensko območje

Policisti pravijo, da je bil prvi razlog ta, da je poskusil mejo prestopiti brez dokumentov. Hrvat je namreč imel prepoved vstopa na schengensko območje. Drugi razlog pa se je skrival v tem, da je bil športni avtomobil ukraden in so švicarski varnostni organi zanj razpisali iskanje.

Preiskovalni sodnik je zanj odredil sodno pridržanje

Na Obrežju so avtomobil zasegli, 30-letnika pridržali in ga privedli k preiskovalnemu sodniku. Po zaslišanju je Hrvat ostal v sodnem pridržanju. Še pred tem pa je uspel na brežiški policijski postaji poškodovati inventar, za kar si je prislužil še eno kazensko ovadbo.

(eP)

brežice
obrežje

Pridružite se nam

Novice iz Posavja