Skip to main content
V Posavju 23.1° C Ponedeljek, 23. maj 2022
17.12.2020
08:48
Policija, avtomobil
Foto: arhiv ePosavje
Brežiški policisti so v sredo zvečer v Črešnjicah pri Cerkljah ustavili 33-letnega Nemca, ki je prevažal dva Pakistanca. Na Čatežu so v noči na četrtek prijeli tri Maročane in Libijca.

Zvečer pri Črešnjicah ustavili 33-letnega Nemca z dvema Pakistancema

Nemca so pridržali, postopek s Pakistancema pa še ni končan

Policisti Policijske postaje Brežice so nekaj pred 21. uro v Črešnjicah pri Cerkljah ustavili osebni avtomobil nemških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 33-letni državljan Nemčije v vozilu prevaža dva državljana Pakistana, ki sta nezakonito prestopila državno mejo.

33-letnika bodo s kazensko ovadbo prepeljali pred preiskovalnega sodnika

Policisti so 33-letnemu sprovajalcu odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljanoma Pakistana še potekajo.

V noči na četrtek na Čatežu prijeli tri Maročane in Libijca

Nezakoniti prehodi državne meje Brežiški policisti so v noči na četrtek, 17. decembra, med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Čateža ob Savi izsledili in prijeli tri državljane Maroka in državljana Libije. "Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni," pravijo policisti.

(eP)

policija
državna meja
brežice

Pridružite se nam