Skip to main content
V Posavju 19.8° C Ponedeljek, 4. julij 2022
03.12.2019
10:15
Foto: arhiv ePosavje
Policisti na Obrežju so v dveh tovornjakih odkrili 9 tujcev, pri nadzoru državne meje so jih na območju Policijske uprave Novo mesto izsledili še 20.

V dveh tovornjakih se je skrivalo 9 tujcev

Skrivali so se med tovorom

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila srbskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila, kjer so med tovorom našli skrite tri državljane Pakistana in državljana Afganistana, ki so se poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo.

V srbskem tovornjaku 5 Afganistancev

V večernih urah so na vstopu v Slovenijo v tovornem vozilu srbskih registrskih oznak našli pet državljanov Afganistana, ki so se poskušali izogniti mejni kontroli. Policisti so tujce po zaključenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

Na meji izsledili in prijeli 20 tujcev

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Dobove, Stranske vasi, Trebnjega, Čateža ob Savi in Gornje Težke Vode izsledili in prijeli 20 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Postopki s tujci še niso zaključeni

"Policijski postopki z osmimi državljani Afganistana, petimi državljani Maroka, štirimi državljani Alžirije, dvema državljanov Iraka in državljanom Sirije še niso zaključeni," dodajajo v sporočilu.

(eP)

obrežje
državna meja
policija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja