Skip to main content
V Posavju 28° C Torek, 24. maj 2022
06.09.2019
12:35
Foto: arhiv ePosavje
Z Regijskega centra za obveščanje Brežice so ob 12. uri in 30 minut poslali posebno obvestilo, vklopili so sistem javnega alarmiranja z znakom za preplah.

Požar v Mikotah

9. september 2019

(20:15) Zagorelo v hlevu s prašiči

V petek, nekaj po poldnevu, je zagorelo gospodarsko poslopje v Mikotah. Po prvih ugotovitvah ogleda je nekaj po dvanajsti zagorel hlev, v katerem je bilo 30 prašičev.

Škode naj bi bilo za okoli 25.000 evrov

Gasilci so postavili požarno stražo do naslednjega dne, ko se je začel ogled. Škode naj bi bilo za okoli 25.000 evrov, saj je zgorelo celotno ostrešje.

Najverjetnejši vzrok? Električni udar

Kot najverjetnejši vzrok požara se kaže električni udar oziroma preboj na električni napeljavi, zaradi česar je prišlo do preskoka iskre ter vžiga sena in predmetov, ki so bili na gornjem delu ostrešja.


6. september 2019

(19:25) Ogenj je uničil ostrešje gospodarskega poslopja

Ob 12.22 je v naselju Mikote, občina Krško, gorel gospodarski objekt. Posredovali so gasilci Poklicne gasilske enote Krško ter prostovoljnih gasilskih društev Smednik in Raka.

Stanovanjsko hišo obvarovali pred ognjem

Gasilci so zavarovali kraj dogodka, pred ognjem obvarovali stanovanjsko hišo, bližnje objekte, večje število prašičev in ostalih domačih živali. Ogenj je uničil ostrešje objekta v izmeri okoli 20 x 10 metrov in sušilno napravo, celoten prostor so pregledali s termovizijsko kamero.

Gasilska straža

Na gasilski straži so ostali gasilci PGD Smednik in Raka, obveščene so bile pristojne službe.

(12:35) Požar na gospodarskem poslopju

Kot pravijo v obvestilu, je prišlo do požara na gospodarskem poslopju. V akcijo so poslali gasilce Poklicne gasilske enote Krško, prostovoljnega gasilskega društva Smednik in Raka. Pri aktiviranju slednjih dveh društev so vklopili sistem javnega alarmiranja z znakom za preplah.

(eP)

pge krško
krško
gasilci

Pridružite se nam

Novice iz Posavja