Skip to main content
V Posavju 23.3° C Torek, 9. avgust 2022
20.07.2021
13:30
Nesreča na Radni, Sevnica
Foto: PGD Sevnica
V nesreči na Radni pri Sevnici v ponedeljkovem poznem popoldnevu tri osebe poškodovane, dve so reševalci odpeljali v brežiško bolnišnico.

V nesreči pri Radni tri osebe poškodovane

SEVNICA V ponedeljkovem poznem popoldnevu, ob 18.59 je bilo, se je v naselju Radna v občini Sevnica zgodila prometna nesreča dveh osebnih vozil.

V nesreči so se poškodovane tri osebe, gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom iz avtomobila rešili ukleščeno osebo in odklopili akumulatorja. Gasilci so še preprečili, da bi iz poškodovanega avtomobila iztekle motornih tekočin, očistili so cestišče ter nudili pomoč reševalcem, avto vleki in policiji.

Reševalci nujne medicinske pomoči Sevnica so eno poškodovano osebo oskrbeli na kraju nesreče, dve pa so prepeljali v Urgentni center Brežice.

(13:29) Kaj o nesreči pravijo policisti?

Nekaj po 19. uri so bili na Operativno-komunikacijskem centru Policijske uprave Novo mesto obveščeni o prometni nesreči na cesti med Logom in Sevnico.

Policisti so opravili ogled in po prvih ugotovitvah je nesrečo povzročil 29-letni voznik osebnega avtomobila, ki je vozil iz smeri Sevnice proti Krškem in zapeljal na levo smerno vozišče, kjer je trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljala 21-letna voznica. Voznica in potnica v njenem vozilu sta se v nesreči huje poškodovala, 29-letni voznik pa je utrpel lažje poškodbe.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Policisti so še ugotovili, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,63 miligramov alkohola. Po zaključeni preiskavi ga bodo policisti ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Krški gasilci na Leskovški cesti

Ob 22.25 so na Leskovški cesti v Krškem gasilci Poklicne gasilske enote Krško s tehničnim posegom vstopili v stanovanje, v katerem je bila mrtva oseba.

(eP)

nmp sevnica
sevnica
pgd sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja