Skip to main content
V Posavju 20.8° C Sreda, 6. julij 2022
05.07.2021
08:25
Nujna medicinska pomoč
Foto: arhiv ePosavje
Včeraj pozno popoldne sta na cestnem odseku Drnovo–Veliki Podlog v občini Krško trčili osebni vozili. Poškodovalo se je šest oseb.

V prometni nesreči šest poškodovanih

V prometni nesreči, ki se je zgodila včeraj ob 18. uri in 43 minut, se je poškodovalo šest oseb, so sporočili z Regijskega centra za obveščanje Brežice. "Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nudili pomoč reševalcem pri oskrbi ponesrečencev, policiji pri usmerjanju prometa ter vlečni službi pri odstranitvi vozil s cestišča. Z vpojnimi sredstvi so posuli razlite motorne tekočine in počistili cestišče. Reševalci NMP Krško so poškodovane osebe oskrbeli na kraju in dve prepeljali v SB Brežice."

Kaj o dogodku pravijo policisti

Kot so sporočili s Policijske uprave Novo mesto, so krški policisti ugotovili, da je 53-letni voznik osebnega vozila zapeljal na levo smerno vozišče in trčil v avtomobil 23-letne voznice, ki je pravilno pripeljala iz nasprotne smeri. Udeležena voznika in štiri potnike so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, dodajajo. "Po prvih podatkih naj bi vsi utrpeli lažje poškodbe. Policisti so še ugotovili, da je povzročitelj nesreče vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,80 miligramov alkohola. Zoper povzročitelja bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo," še pravijo na Policijski upravi Novo mesto.

(ReCO Brežice, PU Novo mesto, eP)

krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja