Skip to main content
V Posavju 19.8° C Sreda, 5. oktober 2022
28.08.2021
19:39
Foto: arhiv ePosavje
V petkovem popoldnevu občanka na Senovem padla z lestve, v soboto opoldne v Savi pri Sevnici našli več neznanih ubojnih sredstev. Od petka zjutraj do sobote zvečer 16 klicev za nujno pomoč.

V Savi našli več neznanih eksplozivih teles

V soboto ob 12.15 je delavec pri obnovitvenih delih na železniškem mostu v reki Savi v Dolenjem Boštanju v občini Sevnica našel neznana eksplozivna telesa. Pripadniki Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Dolenjske ter Gorenjske in Ljubljanske regije so topovsko granato kalibra 75 mm, tulec protitankovskega naboja kalibra 20 mm in več kosov pehotnega streliva, vse iz obdobja 2. svetovne vojne, uničili v bližini kraja najdbe.

 

Padla z lestve

V petek ob 17.15 je na Rudarski cesti na Senovem občanka padla z lestve prislonjene na drevo z višine okoli dveh metrov. Za poškodovano občanko so na kraju ustrezno poskrbeli reševalci nujne medicinske pomoči Krško in jo prepeljali v Urgentni center Splošne bolnišnice Brežice.

NMP Krško, rešilec 112

Obvestila in ostale aktivnosti

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 36-ih urah posredovali 16 pozivov za nujno medicinsko pomoč, dežurnemu higieniku Nacionalnega veterinarskega inštituta Novo mesto so posredovali naročilo za odvoz poginule živali.

(eP)

sevnica
krško
nmp krško

Pridružite se nam