Skip to main content
V Posavju 2.5° C Petek, 3. december 2021
22.11.2021
13:25
Policija, avtomobil, 113
Foto: arhiv ePosavje
Državljana Srbije in Kosova sta v soboto in nedeljo prevažala 10 tujcev. Policisti so jima odvzeli prostost, postopku s tujci pa še niso zaključeni, sporočajo s Policijske uprave Novo mesto.

Dogodki na meji

Srb prevažal Pakistance

Brežiški policisti so v soboto dopoldne na območju Jesenic ustavili osebni avtomobil slovenskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan Srbije na zadnjem sedežu in v prtljažniku prevaža pet državljanov Pakistana, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo.

Postopki s tujci še niso zaključeni

Policisti so državljanu Srbije odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil, s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države pa ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Pakistana še niso zaključeni.

Državljan Kosova pa pet svojih sodržavljanov

V nedeljo nekaj po 22. uri pa so policisti v Novi vasi pri Mokricah prijeli 22-letnega državljana Kosova, ki je z osebnim avtomobilom v notranjost države nameraval prepeljati pet državljanov Kosova, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Ostal brez avtomobila

Policisti bodo sprovajalca s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, avtomobil znamke BMW so mu zasegli, postopki z državljani Kosova pa še potekajo.

(eP)

brežice
policija
državna meja

Pridružite se nam