Skip to main content
V Posavju 23.7° C Četrtek, 11. avgust 2022
30.06.2022
09:51
Foto: arhiv ePosavje
Krški policisti so v sredo dvema pijanima voznikoma zasegli avtomobila, brežiški policisti so pri nadzoru državne meje izsledili tri tujce.

Krški policisti zasegli dva avtomobila

66-letnik brez vozniške in pijan za volanom

Policisti Policijske postaje Krško so med kontrolo prometa v Brestanici nekaj po 13. uri zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da 66-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 1,23 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Brez avtomobila je ostal tudi 59-letnik na Senovem

Krški policisti so popoldne s ceste umaknili še en avtomobil. Okoli 16.30 so namreč na območju Senovega zasegli avtomobil 59-letnemu vozniku. Kršitelj, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,78 miligramov alkohola. Policisti bodo o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče, 59-letniku pa so izdali plačilni nalog.

Na meji prijeli tri tujce

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Policijske postaje Brežice - v Rigoncah in pri Koritnem, izsledili in prijeli državljana Iraka, državljana Bangladeša in državljana Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni, dodajajo policisti.

krško
brežice
državna meja

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja