Skip to main content
V Posavju 16.8° C Petek, 27. maj 2022
09.06.2020
10:02
Foto: Policijska uprava Novo mesto
V tovornjaku dva državljana Afganistana, na podvozju vlaka policisti odkrili dva skrita Alžirca. Pri nadzoru državne meje med vikendom izsledili 37 tujcev.

Dogodki na meji med 5. in 7. junijem

V tovornjaku dva državljana Afganistana

Policisti Postaje mejne policije Obrežje so pri opravljanju mejne kontrole v tovornem vozilu registrskih oznak Severne Makedonije izsledili dva državljana Afganistana, ki sta se skrita med tovorom poskušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo, tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Na podvozju vlaka pa dva Alžirca

Policisti Postaje mejne policije Dobova so izsledili dva državljana Alžirije, ki sta se skrita na podvozju vlaka, ki je pripeljal iz Srbije, poskušala izogniti mejni kontroli. Policisti so tujca predali hrvaškim varnostnim organom.

Med 5. in 8. junijem prijeli 37 tujcev

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Brega pri Sinjem Vrhu, Tanče Gore, Dolenjega Suhorja pri Vinici, Vukovcev, Balkovcev, Hriba (na območju Policijske postaje Črnomelj), Jesenic na Dolenjskem (na območju Policijske postaje Brežice) in Drašičev (na območju Policijske postaje Metlika), med 5. in 8. junijem izsledili in prijeli 37 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Največ (30) je bilo državljanov Maroka, štirje so bili državljani Afganistana, dva državljana Irana in državljan Tunizije.

(eP)

brežice
dobova
obrežje
državna meja

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja