Skip to main content
V Posavju 3.5° C Sobota, 26. november 2022
17.07.2020
09:17
Požar tovornjaka na Zalokah, 15. julij 2020
Grafika: ePosavje.com
Nekaj minut pred 21. uro so se čez Krško zaslišale gasilske sirene, krški poklicni gasilci so s tremi vozili izvozili proti avtocesti in Zalokam.

Požar tovornjaka s hlodovino na Zalokah

16. JULIJ 2020

(15:30) Krški poklicni gasilci izvozili s petimi gasilci in tremi vozili

"Intervencijo smo zaključili ob 22.53 uri"

Krški poklicni gasilci so na kraj požara izvozili s tremi vozili in petimi gasilci - tehničnimi reševalci. "Ob prihodu smo zavarovali kraj dogodka in pričeli z gašenjem polno razvitega požara vozila. Požar smo pogasili s pomočjo lahke pene in prečrpali pogonsko gorivo, ki je iztekalo iz poškodovanega rezervoarja vozila. Odpadno požarno vodo pomešano z gorivom smo uspešno zajezili in s tem preprečili iztekanje v odvodne jaške. Pogašeno vozilo smo dodatno pregledali s termo kamero. Odpadno gorivo pomešano z gasilno vodo smo odpeljali koncesionarju v uničenje. Intervencijo smo zaključili ob 22.53 uri," pravijo na Poklicni gasilski enoti Krško.

Kaj o požaru pravijo policisti?

(12:25) V kabini je zagorelo, ogenj se je hitro razširil

Policisti Postaje prometne policije Novo mesto so bili okoli 21. ure obveščeni o požaru tovornega vozila na avtocestnem postajališču Zaloke. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih je 70-letni voznik spal v vozilu, ko je v kabini prišlo do požara, ogenj pa se je hitro razširil.

Voznik se je pri gašenju hudo opekel in dobil opekline

S helikopterjem so ga odpeljali v Ljubljano

Voznik je z gasilni aparatom poskušal ogenj pogasiti in se pri tem hudo poškodoval, utrpel je obsežne opekline po telesu. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v novomeško bolnišnico, od tam pa s helikopterjem v Univerzitetni klinični center Ljubljana.

Kriminalisti nadaljujejo z ogledom, vzrok požara še ni znan

"Zaradi požara je vlečno vozilo povsem uničeno, ožgan je tudi les, ki je bil naložen na polpriklopniku. Kriminalisti danes nadaljujejo z ogledom, ugotavljanjem vzroka za nastanek požara in drugih okoliščin. O ugotovitvah bodo po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo," dodajao policisti.

Fotogalerija (Foto: Policijska uprava Novo mesto):

(06:14) Zagorel tovornjak s hlodovino

Ob 20.52 je na počivališču Zaloke na avtocesti Drnovo – Smednik, občina Krško, gorelo tovorno vozilo naloženo s hlodovino.

Gasilci iz Krškega in Smednika

Gasilci Poklicne gasilske enote Krško in Prostovoljnega gasilskega društva Smednik so požar, ki je uničil vozilo in tovor, pogasili, iz kabine vozila odstranili plinsko jeklenko in iz rezervoarjev prečrpali štiristo litrov pogonskega gorivo v nadomestno cisterno ter vozišče očistili izteklih motornih tekočin in nudili pomoč delavcem DARS-a, ki so očistili okolico požara.

Brežiški reševalci oskrbeli opečenega voznika

Voznika, ki se je opekel pri gašenju požara, so na kraju oskrbeli reševalci nujne medicinske pomoči Brežice in nato prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Črn dim na Rimšu

15. JULIJ 2020

(21:45) Na postajališču Zaloke zagorel tovornjak

Na avtocestnem postajališču Zaloke je nekaj pred 21. uro zagorel tovornjak. Krški poklicni gasilci so na kraj dogodka izvozili s hitrim tehničnim reševalnim vozilom, gasilskim kombiniranim vozilom 16/24 in z avtocisterno 24/90. Na Zalokah so posredovali tudi reševalci nujne medicinske pomoči Brežice.

(21:05) Požar na Zalokah

Na Regijskem centru za obveščanje Brežice so bili o požaru pri Zalokah, obveščeni nekaj pred 21. uro, intervencijo so odprli ob 20. uri in 52 minut. V akcijo so poslali gasilce Poklicne gasilske enote Krško, ki so iz garaž na Tovarniški ulici izvozili s tremi vozili. Iz smeri Zalok se je sicer v sredinem večeru videl gost črn dim.

(eP)

pge krško
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja