Skip to main content
V Posavju 25.4° C Četrtek, 30. junij 2022
19.05.2021
20:28
Foto: arhiv ePosavje
V brežiški občini dopoldne zdrs zemljine, popoldne brez električne energije. V Dečnem selu in Planini v četrtek brez pitne vode, meteorna voda je v Kozjem povzročila nekaj težav.

Sreda v Posavju

Zdrs zemljine v naselju Dramlja

Ob 10.48 je v naselju Dramlja, občina Brežice, prišlo do površinskega zdrsa zemljine. O zadevi je bila obveščena pristojna služba občine Brežice, ki je opravila ogled terena.

V delu brežiške občine so bili brez električne energije

Ob 17.15 je zaradi podrtega drevesa, ki je padlo čez daljnovod, prišlo do prekinitve z električno energijo v naseljih Mali Vrh, Dednja vas in Blatno v občini Brežice. Posredovali so dežurni delavci Elektra Celje in okvaro odpravili.

V Kozjem in Podsredi težave z meteorno vodo

Pod mostom v Kozjem vejevje in debla

Padavine so nekaj težav povzročile v občini Kozje. Ob 8.50 je namreč v Podsredi meteorna voda ogrožala stanovanjsko hišo. Tamkajšnji gasilci so zaščitili objekt s protipoplavnimi vrečami in tako preusmerili meteorno vodo. Slabe pol ure pozneje se je v Kozjem pod mostom zagozdilo vejevje in debla. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Kozje so s pomočjo delavcev gozdnega podjetja in gozdarskim strojem odstranili vejevje in preprečili zalitje stanovanjskih objektov.

Voda ogrožala gospodarski objekt

Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Podsreda pa so ob 10. uri posredovali še enkrat, ko je v Podsredi meteorna voda ogrožala gospodarski objekt. Gasilci so zaščitili objekt s protipoplavnimi vrečami in tako preusmerili meteorno vodo. Gasilci so tudi iz bližnjega potoka s pomočjo gozdarskega dvigala odstranili vejevje.

V Dečnem selu in Planini motena oskrba s pitno vodo

Iz Komunale Brežice uporabnike iz naselij Dečno selo in Planina obveščajo, da bo v četrtek, 20. maja, od 8. do 11. ure zaradi nujnih vzdrževalnih del na vodovodnem omrežju motena dobava pitne vode.

(eP)

brežice
kozje

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja