Skip to main content
V Posavju 34.1° C Ponedeljek, 4. julij 2022
09.09.2019
20:39
Foto: bralec
Na naših straneh smo v letošnjem poletju iz poročil Regijskega centra za obveščanje Brežice večkrat objavili, da je zagorelo v Kerinovem Grmu. Domačini že obupujejo.

Domačini obupani

"To škoduje našemu zdravju in nenehno smrdi po okoliških vaseh"

Ko odpremo elektronsko pošto z dnevnimi bilteni Regijskega centra za obveščanje Brežice, nam iskanje po nabiralniku od 27. junija naprej na ključno besedo "Kerinov Grm" vrže 12 rezultatov. Začelo se je 27. junija, nadaljevalo dva dni pozneje, v juliju so gasilci tam posredovali trikrat, v avgustu so bile štiri takšne intervencije. Avtomobili, odpadni material, strnišče in še kaj. V noči s sobote na nedeljo, 31. avgusta na 1. september, so krški poklicni gasilci v slabih dveh urah tam posredovali dvakrat.

12 dni, ko so gasili

Tako v dnevnih biltenih Regijskega centra za obveščanje Brežice najdemo 12 dni, ko so morali posredovati gasilci. Koliko je bilo dni, ko prijave ni bilo, ne vemo, lahko zgolj ugibamo. Eden takšnih dni bo verjetno tudi ponedeljek, 9. september.

"Zopet oblak dima"

V ponedeljkovem večeru se je na naš elektronski naslov obrnil bralec. Kot pravi, imamo "zopet oblak dima nad naseljem Kerinov Grm. Romi kurijo odpadke in plastiko, kar škoduje našemu zdravju in nenehno smrdi po okoliških vaseh." In kot dodaja, "prosim, če ukrepate, saj je moč v vaših rokah." Pristojne službe, pomagajte. Hvala.

(bš)

krško
pge krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja