Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
18.12.2019
09:27
Knjižnica Brežice
Foto: Knjižnica Brežice
V ponedeljek, 16. decembra 2019, smo se v Dvorani Savice Zorko v Knjižnici Brežice še zadnjič podružili v iztekajočem se letu.

200 kilometrov do Triglava z Manco Ogrin

BREŽICE Tokrat so v okviru »Festivala Brati gore«, katerega so letos gostili že petič, skupaj s Planinskim društvom Brežice organizirali dogodek 200 kilometrov do Triglava z Manco Ogrin. Po nagovoru direktorice Tee Bemkoč se je z gostjo pogovarjala Milena Jesenko. "Skupaj sta nas popeljali v začetek potopisno-pohodniškega predavanja, ki ga je ob fotografijah izvedla gostja. Pišoča popotnica prihaja iz velike družine, kot najmlajšo od petih otrok jo je kmalu odneslo v svet," so sporočili iz Knjižnice Brežice.

Ena od poti, ki jo je kot gornico in človeka najbolj zaznamovala, je večkratno raziskovanje Himalaje, tudi po potresu v Nepalu, kamor se je vrnila, da bi pomagala po razdejanju. Gore so njena radost. Tako z zaposlitvijo na Planinski zvezi Slovenije združuje svoj konjiček z delom za preživetje. Brati gore je eden izmed projektov, ki združuje tisto, kar ima najraje, to so gore in knjige. Ob čudovitem pripovedništvu so se nam zdeli pohodniški podvigi predstavljene gorniške ekipe še toliko bližji.

Fotogalerija (Foto: Knjižnica Brežice):

"Poleg obilice žuljev, ki jim jih je prinesla dolgotrajna pot, jim, po slikah sodeč, ni manjkalo niti hrane. Tudi vsem prisotnim na ponedeljkovem večeru se je ob dobrotah dobro godilo. Saj smo si po sladicah, ki jih je priskrbelo Planinsko društvo Brežice, oblizovali prste še po zaključku prireditve," še dodajajo v sporočilu.

(Ela Gaborovič, bš, eP)

brežice
knjižnica brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja