Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
07.01.2020
09:11
Foto: Galerija Božidar Jakac Kostanjevica na Krki
Po uspešnem letu 2019 v Galeriji Božidar Jakac v letu 2020 načrtujejo več novih dogodkov, osrednji razstavni projekt bo pregledna razstava Silvana Omerzuja.

Leto 2020 v Galeriji Božidar Jakac

Kot pravijo v Galeriji Božidar Jakac, bo letošnji osrednji razstavni projekt pregledna razstava lutkovnega umetnika, slikarja in režiserja Silvana Omerzuja. Odprtje razstave ob avtorjevi 65-letnici bo septembra v novih prostorih, kjer bo že od aprila na ogled pregledna razstava Osamljenosti, ki so jo pripravili v Galeriji Murska Sobota in tematizira različne aspekte tesnobe v delih prekmurskih likovnikov, ki so dandanes del njihove galerijske zbirke.

Stanja Slobodana Vidovića

V sodelovanju z Muzejem sodobne umetnosti iz Banje Luke bodo v spomladanskem terminu v nekdanji samostanski cerkvi odprli razstavo Stanja Slobodana Vidovića, enega osrednjih umetnikov iz Balkana.

Amor Fati Mitje Konića

Jeseni se bo s svojimi filozofsko občutenimi platni, podnaslovljenimi Amor Fati, predstavil prepoznaven slikar mlajše generacije Mitja Konić, ki živi in deluje v Münchnu.

Skupinska razstava Nova doba in dela italijanskega umetnika

Od maja bodo v prostorih lapidarija na ogled dela starejšega predstavnika italijanskih sodobnih umetnostnih tokov, iskalca novih izrazov in v Milanu živečega umetnika Armanda Marrocca.  Od konca avgusta bo v lapidariju na ogled skupinska razstava Nova doba, na kateri bodo na ogled dela Maje Smrekar, Robertine Šebjanič in Tanje Vujinović in tandema PLATEAURESIDUE.

Marca razstava Tine Mohorović, septembra Ane Skobe

V Lamutovem likovnem salonu se bo konec marca predstavila grafičarka Tina Mohorović s projektom Anonimi: negativ vs. pozitiv, junija pa bo sledila gostujoča razstava Muzeja za arhitekturo in oblikovanje z naslovom Prenavljamo!. V mesecu oktobru se bo v istem prostoru predstavila Ana Skobe s projektom (Re)konstruiranje arhitekture: Nezgrajena serija.

Prenove nekaterih stalnih razstav

8. februarja odprtje nove postavitve del iz zbirke Gorjupove galerije

V letu 2020 v Galeriji Božidar Jakac načrtujejo tudi prenovo nekaterih stalnih razstav. Že 8. februarja bodo odprli nove postavitve del iz zbirke Gorjupove galerije, ki predstavlja začetek galerijske dejavnosti v Kostanjevici na Krki. "Zbirka reprezentativnih slovenskih in nekaj hrvaških ter tujih umetnikov 20. stoletja je na unikaten način umeščena v prostore lokalne Osnovne šole Jožeta Gorjupa," dodajajo v Galeriji Božidar Jakac.

Avgusta spomin na 120-letnico rojstva Toneta Kralja

Od meseca maja bo v Grafičnem kabinetu Bogdana Borčića mogoče videti štirinajsto postavitev del iz avtorjevega opusa, ki ga hrani galerija. Konec avgusta pa se bodo v galeriji, z osvežitvijo stalne razstave slikarja, grafika in kiparja Toneta Kralja, spomnili umetnikove 120. letnice rojstva.

(bš)

galerija božidar jakac
kostanjevica na krki

Pridružite se nam