Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
23.05.2019
14:47
Foto: Valvasorjeva knjižnica Krško
V Valvasorjevi knjižnici Krško že tretje leto zapored pripravljajo dan knjižnice, ki poteka v okviru občinskega praznika občine Krško in je tudi prispevek k oživljanju starega mestnega jedra.

Dan Valvasorjeve knjižnice Krško

KRŠKO V petek, 24. maja, od 16. ure pripravljamo za vse generacije v mestnem parku pred knjižnico zanimivo popoldne, v katerem boste lahko prisluhnili pravljicam, se igrali družabne igre, spoznavali dediščino in risali panjske končnice z akademskim slikarjem Rajkom Čubrom. Lahko si boste privoščili tudi poslikavo obraza, pokukali v kapucinsko knjižnico in speedway zbirko, telovadili s skupino iz Šole zdravja - desni breg, spoznavali življenje čebel z mladimi čebelarji iz OŠ Jurija Dalmatina in člani Čebelarskega društva Krško.

Petek, 24. maj, od 16. ure naprej

V sodelovanju z JSKD, OI Krško smo pripravili obisk zgodovinskega lika Josipine Hočevar, v pravljični okrepčevalnici pa se boste posladkali z Josipininimi medenjaki, katerih izdelavo so pred leti obudili v Mestnem muzeju Krško. Prijetno druženje bomo zaključili ob 18.30 z ogledom predstave Eve Škofič Maurer Klovnesa Ifigenija Sfrčkljana se predstavi. V primeru slabega vremena bo dogajanje prestavljeno v knjižnico in Dvorano v parku. Prijazno vabljeni, da se nam pridružite.

Knjižničarji iz Valvasorjeve knjižnice

krško
napovednik
valvasorjeva knjižnica krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja