Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
21.04.2020
10:24
ZZZS Krško
Foto: ePosavje.com
KUD Liber v sodelovanju z Društvom keramikov in lončarjev Slovenije vabimo kiparje, lončarje in druge ustvarjalce v glini k sodelovanju na tematski razstavi keramičnih skulptur Ex terra Krško 2020.

Ex terra Krško 2020

Tematska razstava keramičnih skulptur

Razstavo bodo posvetili 500-letnici rojstva Adama Bohoriča, rojenega okrog leta 1520 v okolici Brestanice, prvega slovničarja slovenskega jezika, protestantskega šolnika, sočasno pa bo potekala razstava v družbi otroške Ex terra Krško 2020.

Tema: Vez

Tema tokratne razstave je Vez. "Dela so lahko abstraktna ali figuralna, dovoljeno je kombiniranje keramike z drugimi materiali in vse keramične tehnike. Prijavljena dela morajo tematsko ustrezati naslovu in zadovoljiti visoke likovne in estetske kriterije. Izbor in oceno bo opravila strokovna žirija, ki jo bo določilo Društvo keramikov in lončarjev Slovenije iz Ljubljane. Dela ne smejo biti starejša od enega leta in tudi ne že razstavljena," pravijo v sporočilu.

Rok za oddajo prijav: 14. september

Razstavo bodo od 17. oktobra do 21. novembra umestili v odprt atrij Mencingerjeve hiše, in ne v običajni zaprt galerijski prostor, rok za prijavo je vključno 14. september 2020.

(eP)

krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi