Skip to main content
V Posavju 21.8° C Četrtek, 7. julij 2022
02.04.2019
11:23
Grafika: KD Krško
V nadaljevanju objavljamo tedenski napovednik za Kino Kulturnega doma Krško od 2. do 7. aprila.

Deček nevihte

(Storm Boy, Shawn Seet, Avstralija, 2019)

"Deček nevihte" je Michael Kingley, uspešen in upokojen poslovnež in dedek. Ko se mu začno prikazovati slike in podobe iz svoje preteklosti, katerih ne zna razložiti, se je prisiljen spomniti svojega dolgo pozabljenega otroštva in odraščanja na izolirani obali. Svoji vnukinji začne pripovedovati zgodbo, kako je kot deček rešil in vzgojil izjemnega pelikana po imenu gospod Percival. Njune pustolovščine ter vez, ki sta jo spletla, je imela ogromen vpliv na njegovo celotno življenje in življenja ostalih okoli njiju.

NA SPOREDU:

  • torek, 2. 4., ob 18. uri

Putinove priče*

(Svideteli Putina, Vitaliy Manskiy, Latvija, Švica, Češka, 2018)

Na silvestrovo leta 1999 je ruski predsednik Boris Jelcin svet presenetil z novico, da bo odstopil in oblast predal novo imenovanemu predsedniku vlade Vladimirju Putinu. V prehodnem obdobju je Putin prevzel vlogo vršilca dolžnosti in jo opravljal vse do volitev tri mesece pozneje. Pri volilni kampanji se je odpovedal običajnim taktikam, ki vključujejo televizijske oglase ali debatiranje z nasprotniki. /…/ Njegova ekipa je najela režiserja Vitalija Manskega, da bi Putina spremljal pri delu in posnel televizijski dokumentarec.

NA SPOREDU:

  • torek, 2. 4., ob 20. uri

Ne bom več luzerka

(My Last Year As a Loser, Urša Menart, Slovenija, 2018)

29-letna Špela je diplomirala iz umetnostne zgodovine, kar pomeni, da še nikoli ni imela redne službe. Za razliko od svojih najboljših prijateljic, ki sta se pred leti odselili iz Slovenije in se ne nameravata vrniti, Špela trmasto vztraja, da bo ostala v Ljubljani. Ko delo v tujini dobi tudi njen dolgoletni fant, Špela ostane brez stanovanja, službe in družbe. Preseli se k staršem in babici, ki zdaj živi v Špelini otroški sobi. Toda želi se osamosvojiti in odrasti, namesto da bi še naprej podaljševala svojo že tako ali tako deset let predolgo adolescenco.

NA SPOREDU:

  • sreda, 3. 4., ob 19. uri (filmski dogodek z Uršo Menart)
  • nedelja, 7. 4., ob 20. uri

Slonček Dumbo

(Dumbo, Tim Burton, ZDA, 2019)

Disney studio in vizionarski režiser Tim Burton nam prinašata novo veličastno igrano avanturo o življenju najbolj znanega slona na svetu. „Slonček Dumbo“ nas bo spomnil na priljubljeno klasiko iz leta 1941, v kateri se raznolikost spoštuje, družinske vrednote cenijo in sanje poletijo visoko v nebo.

NA SPOREDU:

  • nedelja, 7. 4., ob 17. uri

KINO KDK
Cene vstopnic: 5 € / 6 € (3D projekcija).

Podrobnejše informacije o vsebini filmov najdete na www.kd-krsko.si
Predprodaja, prodaja in rezervacija vstopnic: blagajna Kulturnega doma Krško (t: 07-488-01-94).
Delovni čas: pol ure pred projekcijo.

Filmi označeni z znakom * so umetniški filmi

(KD Krško, eP)

krško
napovednik
kulturni dom krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja