Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
22.10.2019
18:43
Foto: arhiv ePosavje
V nadaljevanju objavljamo tedenski napovednik za Kino Kulturnega doma Krško med 22. in 27. oktobrom. Kaj vse bodo zavrteli tokrat? Vabljeni k ogledu napovednika.

Kino Krško - tedenski napovednik (22. - 27. oktober)

Preboj*

(Preboj, Dejan Babosek, Slovenija, 2019)

Marec 1945. V težki zimi se je na visokogorsko planoto umaknila skupina 500 partizanov, ki jih je v dolinah obkolila SS divizija z 12.000 vojaki. Komandant Franc Sever Franta (Domen Valič) se znajde pred nemogočo nalogo, ko mora iz neprepustnega obroča rešiti svoje borce. Po celodnevni krvavi bitki, se jim je v težkih razmerah uspelo prebiti skozi obroč na svobodo. To je zgodba preživelih herojev.

NA SPOREDU:

  • torek, 22. 10., ob 18. uri
  • petek, 25. 10., ob 19. uri
  • sreda, 30. 10., ob 18. uri

Pritisk*

(Push, Fredrik Gertten, Švedska, 2019)

Pronicljiv uvid v mehanizem globalne stanovanjske krize odgovarja na vprašanje, zakaj si kar naenkrat ne moremo več privoščiti življenja v lastnem mestu, kdo našim skupnostim krade dušo in kaj lahko storimo, da si mesto priborimo nazaj. Na začetku filma lastnik kavarne v Torontu pove: najhujša stvar, ki lahko doleti tvojo sosesko, je odprtje trgovine z vintage oblačili. Kmalu bodo sledili trendovske restavracije in bari – in ne bo trajalo dolgo, ko bodo ulice preplavili turisti. Vsako drugo stanovanje bo na Airbnbju, in še preden se boš zavedel, bo tvoja soseska podlegla gentrifikaciji.

NA SPOREDU:

  • torek, 22. 10., ob 20. uri

Alice in župan*

(Alice et le maire, Nicolas Pariser, Francija, 2019)

Župan mesta Lyon, Paul Théraneau, ni v najboljši formi. Po tridesetih letih v politiki je ostal brez idej. »Počutim se kot dirkalni avto z močnim motorjem, ki mu je zmanjkalo goriva.« Da bi premagal težavo, najame mlado filozofinjo Alice Heimann. Med dvema popolnoma različnima človekoma se razvije dialog, ki ju zbliža in postavi pod vprašaj njuna prepričanja. Pronicljiv, duhovit in nadvse aktualen film, ki zastavlja vprašanje: ali politiki manjka filozofije?

NA SPOREDU:

  • sreda, 23. 10., ob 18. uri

Deževen dan v New Yorku*

(A Rainy Day in New York, Woody Allen, ZDA, 2019)

Gatsby in Ashleigh načrtujeta romantični vikend na Manhattnu, kjer naj bi Ashleigh za šolski časopis naredila intervju s slavnim režiserjem Rolandom Pollardom. Gatsby, rojeni Newyorčan, bi rad izkoristil priložnost in dekletu razkazal svoje mesto. A njuni načrti se podrejo tako hitro, kot sonce prekrijejo oblaki. Kmalu se ločita in znajdeta vsak v svojem v vrtincu naključnih srečanj in komičnih dogodivščin. Ljubezenska pustolovščina Woodyja Allena, ki se odigra na romantičnem ozadju New Yorka v dežju.

NA SPOREDU:

  • četrtek, 24. 10., ob 18. uri

Zlohotnica: Vladarica zla

(Maleficent Mistress of Evil, Joachim Rønning, ZDA, 2019)

V Disneyjevi Zlohotnici: Vladarici zla, nadaljevanju svetovnega hita zgodbe o Trnuljčici iz leta 2014, začenjata Vladarica zla in njena varovanka Aurora raziskovati kompleksne odnose znotraj družine. Zaradi prihajajoče Aurorine poroke, se ti odnosi razvijajo v različne smeri in se na svoji poti srečajo z nepričakovanimi zavezniki in novimi mračnimi silami.

NA SPOREDU:

  • nedelja, 27. 10., ob 17.uri
  • torek, 29. 10., ob 20. uri

Strašila

(Haunt, Scott Beck in Bryan Woods, ZDA, 2019)

V hiši strahov tokrat niso navadna STRAŠILA! Na noč čarovnic skupina prijateljev naleti na hišo, v kateri izjemno straši in kjer iz obiskovalcev izvabijo najhujše strahove. Noč postane smrtonosna, saj prijatelji kmalu pridejo do zastrašujočega spoznanja, da so nekatere nočne more resnične.

NA SPOREDU:

  • nedelja, 27. 10., ob 19.15 uri
  • sreda, 30. 10., ob 20. uri

KINO KDK Cene vstopnic: 5 € / 6 € (3D projekcija). Podrobnejše informacije o vsebini filmov najdete na www.kd-krsko.si / Predprodaja, prodaja in rezervacija vstopnic: blagajna Kulturnega doma Krško (t: 07-488-01-94). Delovni čas: pol ure pred projekcijo. Filmi označeni z znakom * so umetniški filmi.

(KD Krško, eP)

kino spored
kulturni dom krško
napovednik

Pridružite se nam

Novice iz Posavja