Skip to main content
V Posavju 5.1° C Četrtek, 25. 2024
27.02.2020
09:37
Kino Krško, napovednik, 27. februar 2020
Grafika: KD Krško
V nadaljevanju objavljamo tedenski napovednik za Kino Kulturnega doma Krško med 27. februarjem in 1. marcem 2020. Kaj vse bodo zavrteli tokrat?

Filmski program Kina Kulturnega doma Kško (27. februar - 1. marec 2020)

Ježek Sonic

Ježek Sonic

(Sonic the Hedgehog, Jeff Fowler, Kanada, ZDA, Japonska, 2019)

Ježek po imenu Sonic je izjemno hiter, je modre barve, ni z našega planeta, a ima človeške lastnosti. Rodil se je z izjemno sposobnostjo, da je hitrejši od zvoka, zato tudi ima takšno ime (sonic = zvočen). Poleg vsega pa ima še zelo hitre reflekse, lahko se spremeni v žogo in tako napade sovražnika. Med pustolovščinami na Zemlji se spoprijatelji s policistom Tomom Wachowskim (James Marsden) iz majhnega mesta in skupaj se podata v boj proti zlobnemu dr. Robotniku (Jim Carrey), ki skuša ježka Sonica ugrabiti in prevzeti njegove supermoči, da bi zavladal svetu.

SINHRONIZIRANO

NA SPOREDU:

  • četrtek, 27. 2., ob 16. uri
  • nedelja, 1. 3., ob 16. uri
Klic divjine

Klic divjine

(The Call of the Wild, Chris Sanders, ZDA, 2020)

Film, posnet po priljubljenem romanu Jacka Londona, je zgodba o velikem medsebojnem prijateljstvu med psom in človekom. Zgodba sledi življenju psa Bucka od trenutka, ko živi lepo življenje v sončni Kaliforniji, do tedaj, ko ga ugrabijo in odpeljejo na Aljasko. Tam izkusi težko življenje, dokler ne spozna Johna, ki zanj skrbi z veliko naklonjenostjo in ne pričakuje ničesar v zameno. Razvije se prijateljstvo brez meja, v katerem pa bosta morala John in Buck skupaj premagati veliko ovir in življenjskih preizkušenj.

NA SPOREDU:

  • četrtek, 27. 2., ob 18. uri
  • sobota, 29. 2., ob 16. uri
  • nedelja, 1. 3., ob 18. uri
Emma

Emma

(Emma, Autumn de Wilde, ZDA, 2020)

Na velika platna prihaja filmska adaptacija komičnega romana angleške pisateljice Jane Austin z naslovom Emma, ki razkriva iskanje sorodne duše in ljubezni s srečnim koncem. Emma je lepa, pametna in bogata gospodična, ki v svojem zaspanem mestecu nima tekmice. V bleščeči satiri družbenega razreda in bolečini odraščanja se Emma prebija med neuspelimi poskusi romantičnih zbliževanj, da bi našla ljubezen, ki je bila že ves čas tam.

NA SPOREDU:

  • četrtek, 27. 2., ob 20. uri
Ne pozabi dihati, Kulturni dom Krško

Ne pozabi dihati*

(Ne pozabi dihati, Martin Turk, Slovenija, 2019)

Film o skrivnostih poletja. Petnajstletni Klemen odrašča s starejšim bratom Petrom in mamo samohranilko v malem mestecu na odmaknjenem podeželju. Utečen vsakdan, ki ga Klemen najraje preživlja z oboževanim bratom na teniškem igrišču in ob bližnji reki, prekine Petrovo nenadno, strastno ljubezensko razmerje s prelepo vrstnico Sonjo, kar pri Klemenu sproži naval nasprotujočih si čustev.

NA SPOREDU:

  • petek, 28. 2., ob 18. uri
  • petek, 6. 3., ob 18. uri
Obtožujem, kino Krško

Obtožujem!*

(J'accuse, Roman Polanski, Francija, Italija, 2019)

Zgodovinska drama obravnava tako imenovano Dreyfusovo afero in je ekranizacija istoimenskega romana Roberta Harrisa. Leta 1895 so proti mlademu obetavnemu francoskemu generalštabnemu častniku Alfredu Dreyfusu vložili obtožnico, ker naj bi Nemčiji izdajal vojaške skrivnosti in sodišče je odločilo, da je kriv. Obsojen je bil na dosmrtno ječo na Hudičevem otoku. Med pričami njegovega ponižanja je polkovnik Georges Picquart, ki je napredoval v vodjo vojaške protiobveščevalne enote. Ko pa Picquart odkrije, da se skrivnosti še vedno predajajo Nemcem, ga vleče v nevaren labirint korupcij in prevar, ki ogrožajo ne le njegovo čast, temveč tudi njegovo življenje.

NA SPOREDU:

  • sobota, 29. 2., ob 18. uri
  • četrtek, 5. 3., ob 17.45 uri
Kino KD Krško

Prekla*

(Dilda, Kantemir Balagov, Rusija, 2019)

Pretresljiva in čudovito posneta zgodba o dveh mladih ženskah, ki iščeta smisel in upanje v ruševinah povojnega Leningrada. 1945, Leningrad. Vojna je opustošila mesto, porušila hiše in prebivalcem pustila globoke rane, tako duševne kot telesne. Čeprav je eno najhujših obleganj v zgodovini končano, se bitka življenja in smrti nadaljuje. Ija, sestra v vojaški bolnišnici, in Maša, ki se je ravnokar vrnila z bojišča, skušata med razvalinami na novo zgraditi svoji življenji. Film je zmagovalec 30. filmskega festivala LIFFe (nagrada vodomec za najboljši film).

NA SPOREDU:

  • petek, 28. 2., ob 20. uri
Parazit*

Parazit*

(Gisaengchung, Bong Joon Ho, Južna Koreja, 2019)

Film, ki ga režiser označuje za »komedijo brez klovnov, tragedijo brez negativcev«, je čudovito nepredvidljiva družinska tragikomedija o neizogibnem konfliktu med tistimi, ki imajo, in tistimi, ki nimajo. Film je dobitnik zlate palme na zadnjem festivalu v Cannesu in štirih oskarjev - za najboljši film, za najboljši tujejezični film, za najboljšega režiserja in za najboljši izvirni scenarij.

NA SPOREDU:

  • sobota, 29. 2., ob 20.15. uri
Dnevnik Diane Budisavljević

Dnevnik Diane Budisavljević*

(Dnevnik Diane Budisavljević, Dana Budisavljević, Hrvaška, Slovenija, Srbija, 2019)

Dolgo zamolčana zgodba o ženski, ki je med drugo svetovno vojno iz ustaških taborišč rešila na tisoče otrok. Diana Budisavljević, žena uglednega zagrebškega zdravnika, izve, da ustaška vojska pravoslavne ženske in otroke zapira v taborišča, kjer umirajo od lakote in bolezni. Z nekaj prijatelji v svojem stanovanju organizira tvegano kampanjo, s katero reši gotove smrti več kot deset tisoč otrok. Gre za eno največjih humanitarnih zgodb druge svetovne vojne, a Dianino ime je zaradi njenega avstrijskega porekla za dolga leta izbrisano iz zgodovine. Zanjo niso nikoli slišali niti otroci, ki jim je rešila življenje. Film preplete igrani del, spomine preživelih ter arhivske posnetke iz taborišča.

NA SPOREDU:

  • nedelja, 1. marec, ob 20. uri

KINO KRŠKO Cene vstopnic: 5 € / 6 € (3D projekcija). Podrobnejše informacije o vsebini filmov najdete na www.kd-krsko.si / Predprodaja, prodaja in rezervacija vstopnic: blagajna Kulturnega doma Krško (t: 07 488 01 94). Delovni čas: pol ure pred projekcijo. Pridružujemo si pravico do sprememb programa in terminov. Filmi označeni z znakom * so umetniški filmi.

(Kulturni dom Krško, eP)

kino spored
kulturni dom krško
krško
napovednik

Pridružite se nam

Novice iz Posavja