Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
05.03.2020
15:11
Ben Affleck
Grafika: Kulturni dom Krško
V nadaljevanju objavljamo tedenski napovednik za Kino Kulturnega doma Krško med 5. in 6. marcem. Kaj vse bodo zavrteli tokrat?

Filmski program Kina Kulturnega doma Kško (5. in 6. marec 2020)

Obtožujem, kino Krško

Obtožujem!*

(J'accuse, Roman Polanski, Francija, Italija, 2019)

Zgodovinska drama obravnava tako imenovano Dreyfusovo afero in je ekranizacija istoimenskega romana Roberta Harrisa. Leta 1895 so proti mlademu obetavnemu francoskemu generalštabnemu častniku Alfredu Dreyfusu vložili obtožnico, ker naj bi Nemčiji izdajal vojaške skrivnosti in sodišče je odločilo, da je kriv. Obsojen je bil na dosmrtno ječo na Hudičevem otoku. Med pričami njegovega ponižanja je polkovnik Georges Picquart, ki je napredoval v vodjo vojaške protiobveščevalne enote. Ko pa Picquart odkrije, da se skrivnosti še vedno predajajo Nemcem, ga vleče v nevaren labirint korupcij in prevar, ki ogrožajo ne le njegovo čast, temveč tudi njegovo življenje.

NA SPOREDU:

  • četrtek, 5. 3., ob 17.45 uri

21 mostov

(21 Bridges, Brian Kirk, ZDA, 2019)

Zgodba se odvija na Manhattnu, po ropu, ki je šel zelo narobe in za seboj pustil osem mrtvih policajev. V lovu za osumljenci pride do izredno ekstremnih praks, ki bi preprečile pobeg morilcev čez enega izmed 21. mostov, ki omogočajo prihod in izhod iz otoka. V dolgi noči se linije med tem, koga pravzaprav lovijo, počasi zabrišejo, odkrivajo pa se nepričakovane resnice.

NA SPOREDU:

  • četrtek, 5. 3., ob 20. uri
  • sreda, 11. 3., ob 20. uri
Ne pozabi dihati, Kulturni dom Krško

Ne pozabi dihati*

(Ne pozabi dihati, Martin Turk, Slovenija, 2019)

Film o skrivnostih poletja. Petnajstletni Klemen odrašča s starejšim bratom Petrom in mamo samohranilko v malem mestecu na odmaknjenem podeželju. Utečen vsakdan, ki ga Klemen najraje preživlja z oboževanim bratom na teniškem igrišču in ob bližnji reki, prekine Petrovo nenadno, strastno ljubezensko razmerje s prelepo vrstnico Sonjo, kar pri Klemenu sproži naval nasprotujočih si čustev.

 NA SPOREDU:

  • petek, 6. 3., ob 18. uri
Izven igrišča, Kino Krško

Izven igrišča

(The Way Back, Gavin O'Connor, Brad Ingelsby, ZDA, 2020)

Oskarjevec Ben Afflek tokrat v vlogi bivše košarkarske zvezde, ki se bori z alkoholizmom. Jack Cunningham je bil perspektivni športni up svojega košarkarskega kluba, vendar je njegove sanje zamenjal alkohol. Razdvojen, brez stalne zaposlitve in pod bremenom izgube otroka, se Jack vrne v svoj rojstni kraj, kjer dobi ponudbo za trenerja košarke v svojem bivšem klubu. Ponudbo sprejme in s tem pridobi ekipo, ki je na dnu košarkarske lestvice. Njegove trenerske sposobnosti ekipo hitro izoblikujejo in iz nje naredijo pravo senzacijo, sam pa vse bolj tone v svoje lastne pogube.

NA SPOREDU:

  • petek, 6. 3., ob 20. uri
  • sreda, 11. 3., ob 18. uri
  • torek, 17. 3., ob 19.45 uri
krško
napovednik
kino spored
kulturni dom krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja