Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
08.09.2020
09:09
V nadaljevanju objavljamo tedenski napovednik za Kino Kulturnega doma Krško med 8. in 13. septembrom. Kaj vse bodo zavrteli tokrat?

Filmski program Kina Kulturnega doma Kško (8. in 13. september 2020)

Medena dežela

(Honeyland, Ljubomir Stefanov in Tamara Kotevska, Severna Makedonija, 2019)

Film, v katerem odročna makedonska vasica postane mikrokozmos sodobnega sveta, je portret krhkega ravnovesja med človekom in naravo, pogled v hitro izginjajoči način življenja ter poklon trdoživosti, življenjski energiji in optimizmu neke ženske. Epska, a hkrati intimna Medena dežela, polna nepričakovanega humorja in dramatičnih trenutkov, je prvi film v zgodovini oskarjev, ki je bil nominiran za najboljši mednarodni celovečerec in hkrati za najboljši dokumentarec.

NA SPOREDU:

  • torek, 8. 9., ob 18. uri

Osebna zgodovina Davida Copperfielda

(The Personal History of David Copperfield, Armando Iannucci, Velika Britanija, Irska, 2020

Osebna zgodovina Davida Copperfielda je film o sočutju, veselju, dobroti in prijateljstvu. Prinaša svež pogled na Dickensov znameniti avtobiografski roman o mladenicu, ki si želi postati pisatelj, ob tem pa podaja zgodbo o revšcini v viktorijanskem Londonu. Evropska premiera je bila na 63. londonskemu filmskemu festivalu. V filmu režiserja Armanda Iannuccija naslovno vlogo igra Dev Patel, ob njem pa igralsko zasedbo tvorijo še Tilda Swinton, Hugh Laurie, Ben Whishaw in Peter Capaldi.

NA SPOREDU:

  • torek, 8. 9., ob 20.15 uri

Tenet

(Tenet, Christopher Nolan, ZDA, Velika Britanija, 2020

John David Washington je glavni protagonist novega znanstvenofantastičnega akcijskega spektakla Christopherja Nolana, s kratkim, vendar udarnim naslovom – TENET. Oborožen z zgolj eno besedo – TENET – ter z borbo za preživetje celega sveta, se glavni junak zgodbe prebija skozi mračen svet mednarodnega vohunjenja na misiji, ki se dogaja v nečem izven realnega časa in prostora. To ni potovanje skozi čas. To je inverzija.

NA SPOREDU:

  • sreda, 9. 9., ob 19. uri
  • petek, 11. 9., ob 20.30 uri
  • četrtek, 17. 9., ob 19. uri
  • nedelja, 27. 9., 20.15 uri

O neskončnosti

(Om det oändliga Roy Andersson / Švedska, Norveška, Nemčija / 2019 / 76 min / švedščina)

Švedski mojster Roy Andersson naniza neskončno, brezčasno zgodbo o absurdnosti in krhkosti našega obstoja. Film – hkrati oda in žalostinka – je refleksija o človeškem življenju v vsej njegovi lepoti in krutosti, veličastnosti in banalnosti.

NA SPOREDU:

  • četrtek, 10. 9., ob 18. uri
  • ponedeljek, 14. 9., ob 18. uri
     

Radioaktivna

(Radioactive, Marjane Satrapi, Velika Britanija, Madžarska, 2019)

Pierre in Marie Curie sta skupaj odkrila radij in močno pretresla takratne znansvene kroge. Oba skupaj sta leta 1903 prejela Nobelovo nagrado za odkritje radioaktivnosti, kmalu po tem pa je Pierre umrl. Po njegovi smrti se je Marie še bolj poglobila v delo in osvojila drugo Nobelovo nagrado za svoja odkritja, ki so spremenila svet.

NA SPOREDU:

  • četrtek, 10. 9., ob 20. uri

Mulan

(Mulan, Rick Jaffa, Amanda Silver, Elizabeth Martin, Lauren Hynek, ZDA, 115min)

Zgodbo o mladem dekletu, ki se preobleče v moškega in odide v vojno na Kitajskem pripovedujejo že skoraj 2000 let. Mulan se jeseni 2020 v igrani različici vrača na filmska platna. Igrana adaptacija Disneyeve animirane uspešnice iz leta 1998 bo, tako kot izvirnik, zgodba o legendarni junakinji iz kitajske zgodovine, ki je živela v 5. ali 6. stoletju in jo opeva Balada o Mulan. Naslovni lik bojevnice, ki se v tradicionalni patriarhalni družbi izdaja za moškega, bo upodobila enaintrideset letna kitajska igralka, ki je deloma odraščala v New Yorku, Liu Jifei.

NA SPOREDU:

  • petek, 11. 9., ob 18 uri
  • sobota, 12. 9., ob 20.30 uri
  • nedelja, 13. 9., ob 19.30 uri
  • sreda, 16. 9., ob 18. uri
  • petek, 18. 9., ob 18. uri
  • petek, 25. 9., ob 18. uri
     

Kapitan Sabljezobi in čarobni diamant

(Kaptein Sabeltann og den magiske diamant, Rasmus A. Sivertsen in Marit Moum Aune, Norveška, 2019

Smrtonosni gospodar džungle Maga Kahn in njegova hudobna kraljica Sirima se podata na lov na čarobni diamant. Govori se namreč, da prihaja polna luna, ko lahko diamant izpolni želje. Sanje Maga Kahna so, da bi se lahko zadrževal na soncu, da bi se lahko odpravil iz temne džungle, toda preden lunarna svetloba pade na diamant, ga ukrade mlad fant Marko. Besni Maga Kahn pošlje svoje vojake opice v džunglo, da ulovijo Marka. Čudežni diamant je potrebno povrniti za vsako ceno! 

NA SPOREDU:

  • sobota, 12. 9., ob 16. uri
  • nedelja, 13. 9., ob 15.30 uri

Ostržek

(Pinocchio Matteo Garrone / Italija, Francija / 2019 / 125 min / podnapisi, italijanščina / 8+)

Režiser Matteo Garrone (Gomora, Resničnost) in igralec Roberto Benigni vdahneta novo življenje priljubljeni zgodbi o leseni lutki, ki oživi v rokah starega rezbarja.

NA SPOREDU:

  • sobota, 12. 9., ob 18. uri
  • torek, 22. 9., ob 18. uri
     
krško
napovednik
kino spored
kulturni dom krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja