Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
29.10.2019
20:29
Forma 19, kiparska razstava
Grafika: Ansat TV
Društvo likovnikov Krško - OKO je v Dvorani v parku v Krškem pripravilo kiparsko razstavo Forma 19 z deli šestih članic, ki so ustvarjale pod mentorstvom akademske kiparke Dragice Čadež Lapajne.

Forma 19

KRŠKO Pod budnim očesom mentorice, priznane akademske kiparke in zaslužne profesorice Univerze v Ljubljani Dragice Čadež Lapajne, so nastajala dela v treh tehnikah. "Delali smo malo plastiko v beli glini, na predlog mentorice pa smo spoznavali še kaširanje in nizki relief," je ob tem povedala Branka Benje, predsednica Društva likovnikov Krško OKO.

Tokratna Forma je peta po vrsti

Čadeževa, ki se motivno sicer ukvarja z upodabljanjem žive in nežive narave, človeške figure, živali ali rastlin, je skupini ustvarjalk pustila proste roke pri izbiri motivov. Letos razstavlja šest članic društva, sicer nekoliko manj kot v preteklih letih. Tokratna Forma je sicer peta po vrsti.

Razstava je na ogled do 5. novembra

Društvo likovnikov Krško OKO, ki združuje 42 članov, pa do konca leta čaka še nekaj aktivnosti oz. razstav. Razstava Forma 19 pa je v Dvorani v parku na ogled še do 5. novembra.

Ansat TV

video
posavski tednik
ansat tv

Pridružite se nam

Poglejte tudi