Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
28.04.2020
08:33
Zgodbe iz kostanjeviškega koštra
Foto: zasebna last
Kostanjeviški samostan je od nastanka dalje tesno prepleten z življenjem mesta Kostanjevica na Krki in njenih prebivalcev.

Zgodbe iz kostanjeviškega koštra

Delite zgodbe, fotografije in ostale zanimivosti

KOSTANJEVICA NA KRKI V začetku 20. stoletja so v kostanjeviškem samostanu delovali sodišče, gozdna uprava, vinarska zadruga, različne tovarne in obrtniki, v njem so bila tudi stanovanja. Iz Galerije Božidar Jakac k sodelovanju vabijo vse, ki ste bili osebno povezani z dogajanjem v prostorih nekdanjega samostana v času pred ustanovitvijo Galerije Božidar Jakac ali poznate zgodbe, ki so vam jih zaupali vaši starši, stari starši ali ostali znanci.

In kako lahko sodelujete?

"Čas, ko ostajamo doma izkoristite za brskanje po starih fotografskih albumih in za pogovor s starši in starimi starši ter z nami delite svoje in njihove zgodbe iz kostanjeviškega kloštra. Veseli bomo pričevanj in fotografij iz samostana, ki jih bomo shranili v dokumentarni fond galerije. Fotografije in zgodbe nam pošljite na elektronski naslov info@galerija-bj.si ali pokličte v tajništvo galerije na 07 49 88 140. Najzanimivejše zgodbe in fotografije bomo z dovoljenjem avtorjev oz. lastnikov tudi objavili," dodajajo v sporočilu.

 

(eP)

galerija božidar jakac
kostanjevica na krki

Pridružite se nam