Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
07.09.2021
14:01
Bralni krožek Društva upokojencev Senovo
Foto: Freepik / ePosavje.com
V ponedeljek ob 10. uri so se po poletnem zatišju ponovno zbrali člani senovskega Bralnega krožka, ki deluje že nekaj let v okviru Društva upokojencev.

Senovski bralni krožek Društva upokojencev začel z jesenskimi bralnimi srečanji

SENOVO Naši so ponedeljki, pravimo, saj se vsak ponedeljek dobimo »v živo«, če pa razmere take oblike ne dopuščajo, smo zadovoljni tudi s spletnim srečanjem.

V ponedeljek smo dobro izkoristili prijeten jesenski dan in se srečali v Kinološkem parku na Reštanju ter tako na prostem ob pravi varnostni razdalji zadostili vsem koronskim pogojem za varno srečanje.

Vsebinsko smo današnje srečanje namenili Jurčičevemu letu. Vso pomlad smo se namreč pretežno ukvarjali s Kravosovo poezijo, zlasti s Poslanico v dvanajstih zlogih, za jesen pa smo pustili našega velikega klasika Josipa Jurčiča. Ob obujanju spominov na znanja o Jurčičevem življenju in delu nas je presenetil sam Krjavelj in nam povedal, kako je samega hudirja na dva kosa presekal.

Član Gledališke skupine DKD Svoboda Senovo, Ernest Breznikar, je s to zgodbo nastopil že mnogokrat na različnih kulturnih dogodkih in v veselje nam je bilo, da je obogatil tudi naš uvod v jesenska bralna srečanja.

Ob zaključku smo izmenjali mnenja o Jurčičevih delih, pritrdili predstavnici Valvasorjeve knjižnice Krško, bibliotekarki Urški Šoštar, ki je poudarila, da že nekaj časa ugotavlja, da bralci premalo posegamo po slovenskih klasikih in jo veseli, da smo preostanek letošnjega bralnega leta namenili tudi Jurčiču.

Preleteli smo še celoten predlog programa, ki ga bomo izvedli v okviru NMSB 21 Nacionalnega meseca skupnega branja), v katerem načrtujemo že naslednji ponedeljek pogovor z Vidko Kuselj o dopolnjeni izdaji knjige Zdaj sem tvoja Moja, v nadaljevanju še medgeneracijsko srečanje ob mladinskem delu Janje Vidmar: Elvis Škorc genialni štor, glasno branje Jurčičeve humoreske in za zaključek NMSB 21 bomo povabili medse danes svetovljana, a nekoč sokrajana Mirka Ciglerja, da nam bo predstavil Sedem let na prepihu.

Veseli nas, da je naš krožek številčnejši, še vedno imamo odprta vrata za vse, ki bi se pridružili in poklepetali o prebranem. Vabljeni!

Boža Ojsteršek,
Bralni krožek DU Senovo

senovo
krško
dohodnina

Pridružite se nam

Novice iz Posavja