Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
27.09.2021
09:29
Foto: Valvasorjeva knjižnica Krško
V Mladinskem oddelku Valvasorjeve knjižnice Krško so uspešno končali že deveto sezono bralnega projekta. Uspešno ga je nagradilo kar 65 mladih bralcev. Na vrata pa že trka deseta sezona.

Mlade bralce je obiskala Aksinja Kermauner

Mladinski oddelek Valvasorjeve knjižnice Krško je mladim bralcem kot zaokrožitev devete sezone bralnega projekta "kdor bere, je car!" podaril srečanje s pisateljico, pesnico, učiteljico in tiflopedagoginjo Aksinjo Kermauner.

Srečanje s književnico je bilo tako za otroke kot tudi za njihove starše zelo prijetno in predvsem poučno. S kamišibaj gledališčem je povedala vsem dobro poznano zgodbo o Žigi Špagetu. Otrokom je položila na srce, kako velik privilegij je pravzaprav to, da znamo brati. In kako zelo veliko lahko izgubimo, če nismo pismeni.

Nekateri berejo drugače

Ob pogovoru z otroki so prišli do spoznanja, da je branje, kot ga pozna večina od nas, za nekatere ljudi nemogoče. Slepi in slabovidni namreč berejo drugače in zanje so potrebne drugačne knjige. Kermaunerjeva je kot avtorica prve slovenske tipanke Snežna roža, obiskovalcem ob pripovedovanju pravljice tipanko tudi predstavila. Otroci pa so s prevezami na očej preizkusili različne igre in pripomočke za slepe in slabovidne.

Deveto sezono projekta uspešno zaključilo 65 bralcev

Ob tem so najbolj pridne "bralne carje" nagradili še s knjižnimi darili in jim posebej čestitali, da so kljub - zaradi virusa drugačnemu letu - prihajali v knjižnico in brali. Projekt jih je uspešno zaključilo kar 65.

 

valvasorjeva knjižnica krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja