Skip to main content
V Posavju 8.5° C Četrtek, 25. 2024
10.06.2021
20:37
Koncert mladih glasbenikov - Krško
Grafika: ePosavje.com
Na ePosavje.com in ePosavje TV nadaljujemo s serijo koncertov mladih glasbenikov. Na tokratnem koncertu bodo nastopili Miha Sotošek, Živa Letnar, Anamarija Božič in Maj Brinovec.

Koncert mladih glasbenikov na ePosavje.com in ePosavje TV

Vsak četrtek v juniju ob 19. uri na ePosavje TV

Koncert mladih glasbenikov

Produkcija:
Kulturno društvo Pihalni orkester Krško, zanj Darja Dobršek
Simfonični orkester Glasbene šole Krško – društvo, zanj Tatjana Vakselj

Koprodukcija:
Kulturni dom Krško, zanj Darja Planinc

V sodelovanju z Glasbeno šolo Krško, zanj Mitja Režman

Medijska podpora: ePosavje TV

Avdio snemanje:
ulturni dom Krško

Avdio postprodukcija:
Luka Dukarić

Fotografija in video postprodukcija:
Imprez, Darja Dobršek, s.p.

Krško, junij 2021

Miha Sotošek

Miha Sotošek prihaja iz glasbene družine. Začel je kot pevec, ko je z bratoma Tonijem in Maticem večkrat javno nastopal. Njegova velika želja je bila igrati trobento. Njegov prvi mentor je bil prof. Matjaž Kaučič na Glasbeni šoli Krško, ki je hitro opazil njegov talent. Na tekmovanjih doma in v tujini je dosegal izjemne rezultate kot solist in v komornih zasedbah pod vodstvom prof. Draga Gradiška in prof. Matjaža Kaučiča. Trenutno zaključuje 2. letnik na Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru, pod mentorstvom prof. Dušana Remšaka, kjer nadaljuje z izjemnimi uspehi. Je član družinskega ansambla, s katerim ustvarjajo avtorsko glasbo in veliko nastopajo.

Miha Sotošek

Anamarija Božič

Anamarija Božič je svojo glasbeno pot pričela s šestimi leti na Glasbeni šoli Krško; s kljunasto flavto pri prof. Robertu Pircu in nadaljevala s prečno flavto pri prof. Andreji Istenič Lipovšek. Na tekmovanjih je kot solistka in članica kvarteta flavt dosegala vidne rezultate. V letu 2021 zaključuje svoje glasbeno izobraževanje na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana v razredu prof. Nataše Paklar, na kateri je članica komorne skupine A La Parilla. V prostem času pa je tudi članica glasbene zasedbe Bonissiva z Urbanom Učanjškom, s katerim izvajata tudi avtorsko glasbo.

Anamarija Božič

Živa Letnar

Živa Letnar je sedemnajstletna violinistka iz Leskovca pri Krškem. Glasbeno šolo v Krškem je začela obiskovati v 3. razredu, pri prof. Kristianu Iliću. Po zaključeni osnovni šoli se je vpisala na I. gimnazijo v Celju in srednjo glasbeno šolo Celje. Letos je zaključila 2. letnik pri profesorju violine Nejcu Avblju. Svoje znanje violine pa je izpopolnjevala tudi pri profesorici Maši Mareš Ritlop in Barbari Komadina. Sodeluje v raznih simfoničnih orkestrih in komornih skupinah. V igranju neizmerno uživa in pravi, da bi bilo življenje brez glasbe zelo prazno.

Živa Letnar

Maj Brinovec

Maj Brinovec je nižjo glasbeno šolo končal v Krškem pri prof. Matjažu Škobernetu, kjer je pod njegovim mentorstvom začel posegati po višjih nagradah na državnih in mednarodnih tekmovanjih. Trenutno uspešno zaključuje tretji letnik saksofona na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani, v razredu prof. Oskarja Laznika. Poleg igranja instrumenta je vešč tudi znanja teorije ter kompozicije. Kot skladatelj se je predstavil z avtorskimi deli za pevski zbor kot tudi za alt saksofon.

Maj Brinovec

 

Predvajanje na ePosavje TV:

  • četrtek, 10. junij 2021, ob 19. uri
  • torek, 15. junij 2021, ob 19. uri (ponovitev)
  • sreda, 16. junij 2021, ob 14. uri (ponovitev)

(eP)

glasbena šola krško
krško
video

Pridružite se nam