Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
04.06.2021
07:58
Koncert mladih glasbenikov, Krško
Grafika: ePosavje.com
V četrtek na ePosavje.com in ePosavje TV začenjamo s serijo koncertov mladih glasbenikov. Prvi bo v četrtek, 3. junija, ob 19. uri, ponovitvi bosta v torek in sredo, 8. in 9. junija.

Koncert mladih glasbenikov na ePosavje.com in ePosavje TV

Vsak četrtek v juniju ob 19. uri na ePosavje TV

KRŠKO Na ePosavje TV in ePosavje.com bomo vsak četrtek v juniju ob 19. uri zavrteli koncert mladih glasbenikov. Ta četrtek, 3. junija, se bodo v prvem koncertu predstavili Matic Sotošek (klarinet), Eva Fritz (fagot) in Jernej Cigler (rog). Njihova korepetitorka bo Nika Tkalec.

Matic Sotošek

Matic Sotošek prihaja iz glasbene družine. Za klarinet je prijel pri šestih letih v Glasbeni šoli Krško pri prof. Robertu Pircu, ki je kmalu opazil njegov talent. Začela se je naporna, a zelo uspešna glasbena pot. Glasbeno izobraževanje je nadaljeval na Umetniški gimnaziji Glasbene šole Celje pri prof. Juretu Hladniku. Sedaj je študent Akademije za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Jožeta Kotarja. Vsa leta se je udeleževal tekmovanj v Sloveniji kot tudi v tujini. Zasedal je prva mesta na tekmovanjih v Novem Sadu, Požarevcu, Varadžinu, Beogradu in v italijanskem Carlinu.

Matic Sotošek

Eva Fritz

Eva Fritz je študentka 3. letnika fagota na Akademiji za glasebo v Zagrebu pri profesorju Žarku Perišiću. Osnovno in srednjo šolo je obiskovala v Krškem, kjer je pridobila tudi prvo glasbeno izobrazbo pri profesorju fagota Dejanu Učakarju. Je prejemnica prvih nagrad in zlatih priznanj na državni in mednarodnih tekmovanjih. Redno sodeluje v amaterskih in profesionalnih orkestrih in komornih sestavih doma in v tujini.

Eva Fritz

Jernej Cigler

Jernej Cigler je študent 4. letnika roga na Visoki šoli za glasbo in gledališče v Münchnu pri profesorju Johannesu Hinterholzerju. Svojo glasbeno pot je začel v Krškem pri profesorju Dragu Gradišku in Matjažu Kaučiču. Srednjo glasbeno šolo je nadaljeval v Mariboru s profesorjem Borisom Dvoršakom. Uspešno sodeluje na tekmovanjih in seminarjih doma in v tujini, svoje glasbene izkušnje pa širi tudi z igranjem v komornih zasedbah in orkestrih.

Jernej Cigler

Predvajanje na ePosavje TV:

  • četrtek, 3. junij 2021, ob 19. uri
  • torek, 8. junij 2021, ob 19. uri (ponovitev)
  • sreda, 9. junij 2021, ob 14. uri (ponovitev)

Koncert mladih glasbenikov

Produkcija:
Kulturno društvo Pihalni orkester Krško, zanj Darja Dobršek
Simfonični orkester Glasbene šole Krško – društvo, zanj Tatjana Vakselj

Koprodukcija:
Kulturni dom Krško, zanj Darja Planinc

V sodelovanju z Glasbeno šolo Krško, zanj Mitja Režman

Medijska podpora: ePosavje TV

Avdio snemanje:
ulturni dom Krško

Avdio postprodukcija:
Luka Dukarić

Fotografija in video postprodukcija:
Imprez, Darja Dobršek, s.p.

Krško, junij 2021

(eP)

krško
glasbena šola krško
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja