Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
18.06.2021
07:57
Koncert mladih glasbenikov - 3
Grafika: ePosavje.com
Na ePosavje.com in ePosavje TV smo s tretjim koncertom zaključili serijo koncertov mladih glasbenikov. Na tretjem koncertu bodo nastopili Tilen Klavžer, Tjaša Škvorc, Jerneja Vakselj, Toni Sotošek.

Koncert mladih glasbenikov na ePosavje.com in ePosavje TV

Koncert mladih glasbenikov

Produkcija:
Kulturno društvo Pihalni orkester Krško, zanj Darja Dobršek
Simfonični orkester Glasbene šole Krško – društvo, zanj Tatjana Vakselj

Koprodukcija:
Kulturni dom Krško, zanj Darja Planinc

V sodelovanju z Glasbeno šolo Krško, zanj Mitja Režman

Medijska podpora: ePosavje TV

Avdio snemanje:
ulturni dom Krško

Avdio postprodukcija:
Luka Dukarić

Fotografija in video postprodukcija:
Imprez, Darja Dobršek, s.p.

Krško, junij 2021

Predvajanje na ePosavje TV:

  • četrtek, 17. junij 2021, ob 19. uri
  • torek, 22. junij 2021, ob 19. uri (ponovitev)
  • sreda, 23. junij 2021, ob 14. uri (ponovitev)

Tilen Klavžer

Tilen Klavžer je začel svojo glasbeno pot pri sedmih letih s harmoniko pri učitelju Stanetu Cetinu. Vedno večja radovednost po glasbenem ustvarjanju ga je pripeljala do evfonija, ki ga je začel igrati z dvanajstimi leti v razredu Franca Arha na Glasbeni šoli v Krškem. Po uspešno opravljenem sprejemnem preizkusu nadaljuje svojo glasbeno pot na Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru pri prof. Nejcu Mercu. Je član Pihalnega orkestra Kapele in Pihalnega orkestra Krško.

Tilen Klavžer

Tjaša Škvorc

Tjaša Škvorc je glasbeno izobraževanje je pričela pri devetih letih na Glasbeni šoli Krško, eno leto pod mentorstvom Mateje Žarn Čepin in osem let pod mentorstvom Eve Drolc. Z glasbenim izobraževanjem je nadaljevala na Koservatorij za glasbo in balet Ljubljana, sedaj pa je študentka na Akademiji za glasbo v razredu izrednega profesorja Mateja Šarca. Pod svoje največje dosežke šteje zlato priznanje in prvo nagrado na tekmovanju Temsig leta 2012 in 2019 in solističen nastop na 27. mednarodnem glasbenem ciklu Mladi virtuozi v letu 2020.

Tjaša Škvorc

Jerneja Vakselj

Jerneja Vakselj je svojo glasbeno pot pričela na Glasbeni šoli Krško pod mentorstvom dr. Barbare Smolej Fritz, nadaljevala na Konservatoriju za glasbo in sočasno na Pedagoški fakulteti v Mariboru. Je članica raznih komornih skupin in orkestrov, med katerimi lahko omenimo klavirski trio, s katerim so dosegli več zlatih in srebrnih nagrad na tekmovanjih. Članica Simfoničnega orkestra GŠ Krško je polnih šestnajst let, s katerim je zaigrala tudi kot solistka. Danes je študentka violine na privatni univerzi Gustava Mahlerja v Celovcu v razredu prof. Anne Morgoulets.

Jerneja Vakselj

Toni Sotošek

Toni Sotošek prihaja iz glasbene družine. Z igranjem pozavne je pričel pri 12-ih letih v razredu Franca Arha na Glasbeni šoli Krško, leta 2015 nadaljeval šolanje na Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru pod mentorstvom prof. Mihaela Švagana. Kot solist in član kvarteta Slidezone, kasneje istoimenskega seksteta, je dosegal najvišja priznanja na tekmovanjih, svoje znanje pa izpopolnjeval pri priznanih profesorjih, kot so Kiss, Pöttinger, Štuhec, Bousfield idr. Bil je član priložnostnega simfoničnega orkestra ob 200-letnici glasbenega šolstva na slovenskem, leta 2020 pa je opravil avdicijo za mediteranski mladinski orkester (MYO). Je študent 2. letnika Akademije za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Dušana Krajnca.

Toni Sotošek

 

(eP)

krško
glasbena šola krško
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice