Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
01.10.2020
09:08
Grafika: Ansat TV
Septembra smo pogledali, kako napreduje gradnja prizidka k Valvasorjevi knjižnici v Krškem, v Kostanjevici na Krki smo obiskali tri razstave. Še na eni smo bili v Krškem.

Kultura v Posavju - september 2020

Gradnja prizidka k Valvasorjevi knjižnici v Krškem

Gradbena dela na izgradnji prizidka k Valvasorjevi knjižnici v starem mestnem jedru Krškega napredujejo. Septembra je bila izkopana gradbena jama, dela pa so po besedah sogovornikov potekala skladno s terminskim planom.

Silva Omerzu v Galeriji Božidar Jakac in na Gradu Rajhenburg

V Galeriji Božidar Jakac in na gradu Rajhenburg je na ogled pregledna razstava likovnega umetnika, gledališkega režiserja in lutkarja Silvana Omerzuja. Predstavljen je skrbno izbran nabor najrazličnejših del, od risbe in slike, senčne podobe, kinetične skulpture, prostorske instalacije, do scenografije in lutke, ki so nastala v preteklih tridesetih letih.

Amor Fati

V nekdanji samostanski cerkvi Galerije Božidar Jakac je na ogled razstava Amor Fati Mitje Konića. Konić se osredotoča na filozofski in intelektualni odnos med človekom, naravo in stvarmi. Svojo kontemplativno govorico artikulira s formalnimi, semiotičnimi in pomenskimi elementi ter večino napora posveča sebi lastnim tipologijam.

Forma 20

Člani kiparske sekcije Društva likovnikov Krško – OKO so tudi letos ustvarjali pod mentorskim vodstvom akademske kiparke Dragice Čadež Lapajne. Z urjenjem spretnosti in opazovanja ter obvladovanja volumnov in porporcev so tudi tokrat izdelali veliko novega. Svoja najnovejša dela so predstavili na skupinski razstavi Forma 20, ki je bila na ogled v krški Dvorani v parku.

Nova doba

V Lapidariju Galerije Božidar Jakac je na ogled razstava Nova doba. Razstava predstavlja dela treh umetnic in umetniške skupine iz Slovenije, ki se v svojih ustvarjalnih praksah dosledno in dolgoročno posvečajo odnosu med človekom in naravo.

Krško v filmu

Zadnji počitniški teden je bil v znamenju filma. V Krškem sta na to temo namreč potekali kar dve delavnici, mladinska regijska filmska delavnica in delavnica animiranega filma. Namenjeni sta bili mladim, ki želijo spoznati proces in orodja za snemanje filma oz. izdelavo animiranega filma .

(eP)

video
eposavje tv

Pridružite se nam