Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
29.08.2019
13:27
Foto: Ansat TV
V krški Dvorani v parku je na ogled razstava slikarke, profesorice likovne pedagogike in oblikovalke vitraža Elene Sigmund, z naslovom Legende. Več v prispevku iz oddaje Posavski tednik na Ansat TV.

Legende

Elena Sigmund razstavlja v Dvorani v parku v Krškem

KRŠKO Serija Legende predstavlja velike osebnosti iz različnih področij družbe, ki s svojimi udejstvovanji tako ali drugače so ali še spreminjajo svet. Tema in ideja serije nadaljuje Elenino razmišljanje iz prejšnjih opusov Sonce vstaja nad miti in Bojanove zgodbe, kjer je raziskovala preteklost. Vse tri serije so tudi zastopane na razstavi v Krškem.

Ko se v Krškem srečata Vladimir Putin in Cristiano Ronaldo

"Mogoče je zelo zanimivo delo, ki je bilo ustvarjeno prav za to razstavo - gre za znano osebnost Bernarda Arnaulta, najbogatejšega Evropejca. Delo je zelo zanimivo, ustvarjeno v sodobni tehniki, ki je tako zelo navdušilo obiskovalce na razstavi," pove Tinka Vukič, vodja Javnega sklada za kulturne dejavnosti, območne izpostave Krško. Poleg tega dela zasledimo še portrete Vladimirja Putina, Paula McCartneyja, Steva Jobsa in Zahe Hadid.

Razstava Legende je v Dvorani v parku na ogled še do 3. septembra

Slike v sodobnejših tehnikah

"Starejša serija slik je ustvarjena v klasični tehniki, te novejše slike pa so ustvarjene v sodobnejših tehnikah," še pove Vukičeva. Elena Sigmund je sicer slikarka, profesorica likovne pedagogike in oblikovalka vitraža.

Na pogovornem večeru so izvedeli veliko novega

"Z Eleno smo na otvoritvenem večeru opravili pogovorni večer, ki ga je moderirala Polona Brenčič iz Valvasorjeve knjižnice. Skozi ta pogovor smo o avtorici in njeni ustvarjalni poti izvedeli veliko novega. Elena je zanimiva sogovornica, ki se ves čas izobražuje in išče nove tehnike ustvarjanja," še pove Tinka Vukič. Svoje znanje pa avtorica prenaša tudi na mlajše.

Kulturna jesen v Krškem

Pestro bo že jeseni. Oktobra, natančneje v času Tedna otroka in Tedna evropske kulturne dediščine prirejajo sklop keramičnih delavnic v sodelovanju s Kulturno umetniškim društvom Liber. Novembra bodo v Dvorani v parku gostili razstavo domačega fotografa Damjana Žiberta, "ki pripravlja razstavo in z njim bomo opravili pogovorni večer z glasbenim gostom."

Ansat TV

jskd
posavski tednik
ansat tv
krško
video

Pridružite se nam