Skip to main content
V Posavju N/A° C Četrtek, 18. april 2024
30.06.2021
16:13
Anin glasbeni večer, Leskovec pri Krškem
Foto: Anton Hruševar
V sobotnem večeru se je v podružnični cerkvi sv. Ane odvil prvi v ciklu štirih Aninih glasbenih večerov 2021. Okrog trideset obiskovalcev je prisluhnilo članom kvarteta M.ARS kvartet.

Prvi Anin glasbeni večer

KRŠKO Z glasbo zaznamovan večer sta organizirala Kulturno društvo Leskovec pri Krškem in Župnija Leskovec pri Krškem. Anini glasbeni večeri v tem letu potekajo že 19-ič, na kar smo organizatorji, domače kulturo društvo in domača župnija, ki znamo ustvarjalno dihati en z drugim in s krajem, zelo ponosni. M.ARS KVARTET, ki bo prihodnje leto praznoval 10-letnico obstoja sestavljajo violinistke Mojca Menoni Sikur, Nina Pirc ter Mateja Ratajc Kragelnik (slednji sta posavskih korenin, natančneje iz Krškega in Rovišča) ter Martin Sikur na violončelu.

Vsakega izmed godalno povezane četverice je pot vodila v prestolnico, kjer so glasbo doštudirali na Akademiji za glasbo, v iskanju še bolj širokega in poglobljenega znanja pa tudi v tujino, kjer so svoj glasbeni talent še nadgrajevali in izpopolnjevali. Zbranim je M.ARS KVARTET zaigral Divertimento v F-duru in Godalni kvartet št. 14 v G-dur-u, K.387 »Pomladni kvartet«.

Fotogalerija (Foto: Anton Hruševar):

Naslednji Anin glasbeni večer bo 26. julija

Program je povezovala Doroteja Jazbec, tudi v letošnjem letu pa je v vlogi umetniške vodje projekta podpisana Mihaela Komočar Gorše, organizacijske vajeti pa so v rokah Mateje Žarn Čepin. Naslednji Anin glasbeni večer bo potekal v ponedeljek, 26. julija, ko bosta v prijetnem ambientu leskovške cerkvice zaigrala člana klavirskega dueta Bonissiva v sestavi Urban Učanjšek, klavir in Anamarija Božič, flavta in vokal.

D.J., Kulturno društvo Leskovec pri Krškem
Foto: Anton Hruševar

leskovec pri krškem
fotogalerija
krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja