Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
16.09.2022
22:12
Nova abonmajska sezona v Kulturnem domu Krško
Foto: ePosavje.com
Kulturni dom Krško v letošnji gledališki sezoni 2022 / 2023 ponuja nekoliko prenovljen gledališki abonma, ki so ga v petek predstavili na novinarski konferenci.

Nova sezona gledališkega abonmaja

KRŠKO V novi gledališki sezoni še vedno ostajajo v strukturi treh gledaliških abonmajev – modrega, zelenega in rumenega, ki je namenjen otrokom od 3. do 9. leta starosti. "Ko govorim o nekoliko prenovljenih abonmajskih programih za odrasle – modrem in zelenem – je razlika v tem, da letos ponujamo tri skupne gledališke predstave, tri so specifične za posamezni abonma, in sicer je pri zelenem abonmaju poudarek na komediji, pri modrem na drami. Abonenti pa bodo dobili še darilno, dodatno predstavo, in sicer na način, da si modri abonenti izberejo predstavo iz nabora treh komedij, zeleni abonenti pa predstavo iz nabora treh dram," je na predstavitvi letošnje gledališke sezone dejala direktorica Kulturnega doma Krško Darja Planinc.

Abonma s posavskim pridihom

Letošnji gledališki abonma ima nekoliko posavski pridih. "Posavski zato, ker bo svojo monokomedijo Zdrava pamet novembra na tem odru odigral Nik Škrlec, na našem odru gostuje predstava večkrat nagrajenega Posavca Žige Divjaka ter predstava Paloma, ki je nastajala v sodelovanju s Krčanko Kajo Blazinšek," je dodala Darja Planinc.

Upajo, da bodo presegli predkoronsko številko abonentov

V Kulturnem domu Krško upajo, da bodo v letošnji sezoni dosegli oz. presegli število abonentov iz predkoronske sezone 2018 / 2019, ko so jih zabeležili 320. "Naš cilj je letos doseči številko 350 in več. Upam, na prve dni vpisa, da bo temu res tako," je še dejala direktorica Kulturnega doma Krško.

krško
video
eposavje tv

Pridružite se nam